Donald Trump:

Offisielt sjekket ut av hotellvirksomheten

Donald Trump selger verdenskjent hotell til CGI Merchant Group. Dette har han ventet lenge på.

TJENTE PÅ SALGET: En rekordhøy pris vil tillate Donald Trump å betale ned et lån på nær 700 millioner kroner (70 millioner dollar) til Deutshe Bank. Foto: SWNS
TJENTE PÅ SALGET: En rekordhøy pris vil tillate Donald Trump å betale ned et lån på nær 700 millioner kroner (70 millioner dollar) til Deutshe Bank. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har prøvd å selge Trump International Hotel i Washington DC siden 2019.

Onsdag 11. mai kunngjorde Trump-organisasjonen at hotellet nå har blitt solgt for nær 4 milliarder kroner (375 millioner dollar), skriver CNN News.

Trump-organisasjonen tjener nær én milliard kroner på salget.

Eiendommen som ble solgt til CGI Merchant Group vil omdøpes til Waldorf Astoria Hotel.

- En ære

Hotellet ble tidligere kalt Old Post Office-bygningen, og ble brukt som byens hovedpostkontor fram til 1914 ved begynnelsen av første verdenskrig.

- Som familie har det vært en ære og et privilegium å drifte nasjonens gamle postkontor, sa sønnen Eric Trump, konserndirektør for Trump-organisasjonen i en uttalelse, og fortsatte:

FJERNET SKILTET: Arbeidere dekker skiltingen til Trump International Hotel i Washington DC. Foto: NTB
FJERNET SKILTET: Arbeidere dekker skiltingen til Trump International Hotel i Washington DC. Foto: NTB Vis mer

- Vi tok en falleferdig regjeringsbygning og forvandlet den til et av de mest ikoniske hotellene i verden, sa han.

Mente Trump tjente feilaktig

General Services Administration (GSA), som forvalter føderale bygninger og land, tildelte leiekontrakten for Old Post Office-bygningen til Trump i 2012 da han var den republikanske presidentkandidaten.

TRUMP INTERNATIONAL HOTEL: Donald Trump utviklet eiendommen til et luksushotellet som åpnet i 2016.
TRUMP INTERNATIONAL HOTEL: Donald Trump utviklet eiendommen til et luksushotellet som åpnet i 2016. Vis mer

Da Trump tiltrådte som president i 2017, trakk han seg fra selskapene sine, men overførte eiendelene til et fond drevet av sønnene hans, slik at han fortsatt kunne dra økonomisk nytte av hotellet og hans andre virksomheter.

Men det trakk gransking fra demokratene, som mente at Trump tjente feilaktig på presidentskapet hans.

Dokumenter utgitt av House Oversight Committee, som er hovedkommiteen, viste at hotellet mottok millioner fra utenlandske myndigheter i betalinger og utsettelse av lån, noe Trump ikke avslørte.

Dette reiste spørsmål om potensielle interessekonflikter under presidentperioden hans.

Prøvde å selge i 2019

Til tross for hotellets popularitet blant republikanere og Trump-fans, holdt så mange andre potensielle kunder seg unna at hotellet tapte nær 700 millioner kroner, ifølge The Washington Post.

Trumps selskap prøvde å selge leiekontrakten for hotellet i 2019, så snart kontrakten med GSA tillot det. Men da coronapandemien slo til og knuste hotellvirksomheten i flere måneder, trakk selskapet hotellet ut av markedet.

Komiteen ba GSA forrige måned om å si opp leieavtalen før Trump kunne selge den, for å forby Trump-organisasjonen å tjene på salget. Men GSA sa at gjennomgangen deres hadde bestemt at salgsprisen på 370 millioner dollar var rimelig.

GSA fullførte en overflatisk gjennomgang av salget i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer