Saudi-Arabia

Offshore-park forbløffer

Slik skal Saudi-Arabia lokke turister.

EKSTREMPARK OG RESORT: I oktober annonserte det arabiske riket at de skal omgjøre en offshore borerigg ute i Den arabiske gulfen til en 150 000 kvadratmeter stor ekstrempark og resort. Video: Twitter. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette prosjektet er en unik turistattraksjon, som forventes å tiltrekke seg turister fra hele verden, sier Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) i en uttalelse.

Tidligere i oktober annonserte det arabiske riket at de skal omgjøre en offshore borerigg ute i Den arabiske gulfen til en 150 000 kvadratmeter stor ekstrempark og resort.

100 millioner turister

Mens millioner av religiøse turister valfarter til den saudiske hellige byen Mekka hvert år, har landets urovekkende menneskerettighetshistorie og konservative kvinnesyn og lover, gjort Saudi-Arabia til et mindre interessant reisemål for mange internasjonale turister.

Nå er landet fast bestemt på å forvandle seg selv til et forlokkende globalt reisemål som kan konkurrere mot nærliggende land som Dubai, Abu Dhabi og Oman. Planen er å tiltrekke seg 100 millioner turister hvert år innen utgangen av tiåret, skriver CNN.

Oljeriggen vil blant annet inneholde tre hotell og elleve restauranter, fordelt på en rekke tilkoblede plattformer. I tillegg til berg-og-dal-baner og adrenalin-rush-aktiviteter som strikkhopp og fallskjermhopping.

Verdens raskeste berg-og-dal-bane

Selv om Saudi-Arabia prøver å bli mindre avhengig av olje, har det med andre ord ikke stoppet landet fra å bruke petroleumsindustrien sin som utenlandsk dragkraft.

Området bygges som en del av en ny by som ligger utenfor hovedstaden Riyadh, og vil være hjemmet til verdens raskeste berg-og-dal-bane når den lanseres i 2023.

- Den kommende attraksjonen blir utviklet i tråd med den langsiktige Saudi-visjon 2030-strategien, skriver Investeringsfondet på Twitter.

En strategi som sikter seg inn på å gjøre Saudi-Arabia til et internasjonalt topp-reisemål innen 2030.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer