Saudi-Arabia

Offshore-park forbløffer

Slik skal Saudi-Arabia lokke turister.

EKSTREMPARK OG RESORT: I oktober annonserte det arabiske riket at de skal omgjøre en offshore borerigg ute i Den arabiske gulfen til en 150 000 kvadratmeter stor ekstrempark og resort. Video: Twitter. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette prosjektet er en unik turistattraksjon, som forventes å tiltrekke seg turister fra hele verden, sier Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) i en uttalelse.

Tidligere i oktober annonserte det arabiske riket at de skal omgjøre en offshore borerigg ute i Den arabiske gulfen til en 150 000 kvadratmeter stor ekstrempark og resort.

100 millioner turister

Mens millioner av religiøse turister valfarter til den saudiske hellige byen Mekka hvert år, har landets urovekkende menneskerettighetshistorie og konservative kvinnesyn og lover, gjort Saudi-Arabia til et mindre interessant reisemål for mange internasjonale turister.

Nå er landet fast bestemt på å forvandle seg selv til et forlokkende globalt reisemål som kan konkurrere mot nærliggende land som Dubai, Abu Dhabi og Oman. Planen er å tiltrekke seg 100 millioner turister hvert år innen utgangen av tiåret, skriver CNN.

Oljeriggen vil blant annet inneholde tre hotell og elleve restauranter, fordelt på en rekke tilkoblede plattformer. I tillegg til berg-og-dal-baner og adrenalin-rush-aktiviteter som strikkhopp og fallskjermhopping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer