Zalando-sjef:

Ofrer milliarder: Kona skal prioriteres

Zalando-toppsjefen går glipp av mulig milliardutbetaling. Vil tilbringe mer tid med familien, og la kona fokusere mer på karrieren.

GIR SEG: En av de administrerende direktørene for moteplattformen Zalando, Rubin Ritter, fratrer sin stilling i mai neste år. Foto: Daniel Hofer / Zalando
GIR SEG: En av de administrerende direktørene for moteplattformen Zalando, Rubin Ritter, fratrer sin stilling i mai neste år. Foto: Daniel Hofer / Zalando Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rubin Ritter har vært administrerende direktør for motegiganten Zalando siden 2010.

Selskapet ble opprettet i Berlin i 2008, bare noen dager før finanskrisen nådde sitt klimaks, og opererte med tap i flere år. I 2020 leverer de varer til 17 europeiske land, og rapporterer om stadig inntjeningsvekst.

Ritter blir imidlertid ikke med på reisen videre. I en pressemelding annonserer direktøren at han planlegger å gi seg i rollen etter generalforsamlingen i mai neste år, for å la kona prioritere sin karriere.

- Vi har blitt enige om at hennes profesjonelle ambisjoner skal prioriteres de kommende åra, skriver han i en uttalelse.

- Jeg ønsker å bruke mer tid på min voksende familien min. Etter mer enn 11 fantastiske år der Zalando har vært mitt hovedfokus, er det på tide å gi livet en ny retning.

Gründerne fortsetter

Ritter har ledet Zalando sammen med gründerne Robert Gentz og David Schneider. Både Gentz og Schneider fortsetter i rollene som administrerende direktører, med ulike ansvarsområder.

Gentz har ifølge selskapet selv ansvar for markedsføring, salg og HR, mens Schneider har ansvar for moteperspektivet, og jobber tett med merkevarene som selger sine produkter via plattformen.

Ritter har hatt ansvar for strategi og kommunikasjon, og fungerte som økonomidirektør inntil i fjor.

- Da vi sendte avgårde de første skoene fra kjelleren på kontoret vårt, ante vi ikke hvor denne reisen skulle ta oss. Det er umulig å overdrive Rubins innvirkning på Zalandos suksess, skriver Robert Gentz i en kommentar til kollegaens beslutning.

Sier fra seg svimlende lønn

De tre toppsjefene satt seg i fjor som mål å triple omsetningen innen fem år, for å matche salget til svenske Hennes & Mauritz - uten å satse utenfor Europa.

Ved å forlate skipet neste år, sier Ritter også fra seg muligheten til å bli en av de høyest betalte toppsjefene i hele Europa.

Ifølge Bloomberg kunne Ritter, Gentz og Schneider vente seg en utbetaling på til sammen 570 millioner dollar - i overkant av 5 milliarder kroner - om de lykkes med å doble omsetningen og tredoble aksjeprisen i løpet av fem år.

Nedsiden ved denne avtalen? Hvis toppsjefene ikke lykkes med å nå de ambisiøse målene, ville hver av dem måtte klare seg med en årslønn på i underkant av 700 000 kroner.

Ritter kommenterte den gang at målet med lønnsmodellen var å fremme vekst og risikovilje i toppledelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer