Zalando-sjef:

Ofrer milliarder: Kona skal prioriteres

Zalando-toppsjefen går glipp av mulig milliardutbetaling. Vil tilbringe mer tid med familien, og la kona fokusere mer på karrieren.

GIR SEG: En av de administrerende direktørene for moteplattformen Zalando, Rubin Ritter, fratrer sin stilling i mai neste år. Foto: Daniel Hofer / Zalando
GIR SEG: En av de administrerende direktørene for moteplattformen Zalando, Rubin Ritter, fratrer sin stilling i mai neste år. Foto: Daniel Hofer / Zalando Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rubin Ritter har vært administrerende direktør for motegiganten Zalando siden 2010.

Selskapet ble opprettet i Berlin i 2008, bare noen dager før finanskrisen nådde sitt klimaks, og opererte med tap i flere år. I 2020 leverer de varer til 17 europeiske land, og rapporterer om stadig inntjeningsvekst.

Ritter blir imidlertid ikke med på reisen videre. I en pressemelding annonserer direktøren at han planlegger å gi seg i rollen etter generalforsamlingen i mai neste år, for å la kona prioritere sin karriere.

- Vi har blitt enige om at hennes profesjonelle ambisjoner skal prioriteres de kommende åra, skriver han i en uttalelse.

- Jeg ønsker å bruke mer tid på min voksende familien min. Etter mer enn 11 fantastiske år der Zalando har vært mitt hovedfokus, er det på tide å gi livet en ny retning.

Gründerne fortsetter

Ritter har ledet Zalando sammen med gründerne Robert Gentz og David Schneider. Både Gentz og Schneider fortsetter i rollene som administrerende direktører, med ulike ansvarsområder.

Gentz har ifølge selskapet selv ansvar for markedsføring, salg og HR, mens Schneider har ansvar for moteperspektivet, og jobber tett med merkevarene som selger sine produkter via plattformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer