Kilder til Dagbladet:

Øker formuesskatten

Skattebomba som gikk av på onsdag var ikke nok: Regjeringen og Trygve Slagsvold Vedum er ikke ferdige med rikingene ennå. I statsbudsjettet for neste år øker regjeringen formuesskatten, forteller kilder til Dagbladet. I tillegg endres inntektsskatten.

ØKER FORMUESSKATTEN: Dagbladet er kjent med at statsbudsjettet for 2023 inneholder en økning i formuesskatten. Foto; Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ØKER FORMUESSKATTEN: Dagbladet er kjent med at statsbudsjettet for 2023 inneholder en økning i formuesskatten. Foto; Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag neste uke kommer finansminister Trygve Slagsvold Vedum til Stortinget for å legge fram statsbudsjettet neste år.

Dagbladet har allerede skrevet om at kilder omtaler det som et historisk stramt budsjett: Det blir ingen nye, store satsinger.

Med seg i kofferten har Vedum også en skattebombe, som ga laksebaronene sjokk og sendte oppdrettsaksjene i kjelleren da pakken ble lagt fram onsdag.

Regjeringen henter inn 33 milliarder kroner på økt skatt på kraft og havbruk. Men det er altså ikke nok.

Enorme inndekningsbehov

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har tidligere gjort det klart at strømstøtta og mottak av ukrainske flyktninger gir en økning i utgiftene på 100 milliarder kroner.

Samtidig har han varslet at oljepengebruken skal ned for å unngå at renta løper løpsk. Dermed må det hentes inn mer penger i skatteinntekter.

Øker formuesskatten

Kilder bekrefter nå til Dagbladet at formuesskatten økes i det kommende statsbudsjettet.

I tillegg kan det bli snakk om å øke satsen for formuesskatt. I fjorårets statsbudsjett innførte Støre-regjeringen en økt sats for dem med formuer over 20 millioner kroner. Denne fikk SV økt til 1,35 prosent i forhandlingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.