Øker presset på regjeringen

Samtidig som regjeringen vurderer nok en bønn om hjelp fra Norwegian, er det flertall på Stortinget for at flyselskapene skal få en kompensasjonsordning.

VURDERER NØDHJELP: Det er flertall på Stortinget for en kompensasjonsordning for flyselskapene. Ap, Frp og Sp stiller seg alle bak en ordning, men detaljene må utarbeides av næringsdepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VURDERER NØDHJELP: Det er flertall på Stortinget for en kompensasjonsordning for flyselskapene. Ap, Frp og Sp stiller seg alle bak en ordning, men detaljene må utarbeides av næringsdepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Statsminister Erna Solberg er kalt inn til Stortinget mandag for å forklare de nye strenge coronatiltakene som ble innført på nyåret og de økonomiske krisetiltakene for coronaøkonomien.

- Vi er spente på om regjeringen fortsetter de strenge tiltakene for hele landet. Det er mange steder med null smitte. Hvorfor skal barna bare gå halvparten av tiden her og puber nektes å servere alkohol når det ikke er smitte i bygda? sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug og fortsetter:

- Jeg tror mange sliter med å forstå at de ikke kan ha naboen på besøk når det ikke er smitte i området.

Hun ber regjeringen myke opp de nasjonale tiltakene og heller stole på at lokale myndigheter strammer til i områder der det er smitte.

- Vi må ha tiltro til at lokale myndigheter stenger hvis det er nødvendig, sier Listhaug.

Samtaler i helgen

Men det er ikke bare smittevern som blir tema når Solberg kommer til Stortinget.

Den siste uka har «firerbanden» på Stortinget vært i full sving. Firerbanden består av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV. Til sammen har de fire partiene flertall og kan presse regjeringen til rausere ordninger for dem som er rammet av corona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer