Øker prisen: - Går i minus

Trine Rein har økt prisen på utleieboligen sin med 90 prosent på bare tre måneder. Nå vil hun leie ut sin to roms-leilighet for 35 000 kroner i måneden.

UTLEIER: Trine Rein leier ut en leilighet i Schweigaardsgate i Gamlebyen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTLEIER: Trine Rein leier ut en leilighet i Schweigaardsgate i Gamlebyen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble det kjent at artisten Trine Rein (52) hadde kjøpt en leilighet sentralt i Oslo.

På Facebook skrev hun at hun hadde kjøpt den som et investeringsobjekt, og at hun skulle leie den ut. Ifølge utleieannonsen hun etter hvert la ut på Hybel.no, ble den da leid ut for 18 400 kroner i måneden.

Nå har den kjente artisten økt prisen drastisk.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Voldsomme kostnader

Ifølge boligannonsen på Finn.no ligger den 49 kvadratmeter store leiligheten nå ute til 35 000 kroner i måneden. Leiligheten har ett soverom.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Den nye prisen er en økning på 16 600 kroner, som altså er en økning på 90 prosent.

- Når man starter med en sekundærbolig, påløper det voldsomme kostnader. Nå som rentene har økt, er det ikke en pengemaskin. Jeg går fortsatt i rødt og kommer nok til å gjøre det en stund til, sier hun til avisa.

Hun håper likevel at det blir et plussprosjekt over tid.

- Håpløst

Samtidig kommer hun med kraftig skyts mot ekstraskattene myndighetene har pålagt sekundærboliger.

- Vi som tar risiko ved å investere i en sekundærbolig, skal ikke måtte bære en ekstra bør og gå i minus. Slik opplegget er nå er det håpløst. Jeg synes synd på studentene, sier hun til Nettavisen.

Ifølge ferske tall fra husleie.no økte leieprisene nasjonalt med 12 prosent i juli sammenliknet med samme periode i fjor.

Det har fått Oline Sæther, leder for Norsk Studentorganisasjon, til å slå alarm for studenter i Norge.

- Jeg er bekymret for hvordan studentene skal gå høsten i møte, sa hun nylig til Børsen.

Børsen har forsøkt å få en kommentar fra Trine Rein, uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer