Øker strømstøtten:
- Burde hørt på oss

Regjeringen øker krisepakken for de høye strømprisene kraftig. Men SVs Audun Lysbakken mener de er seint ute.

VELKOMMEN ETTER: SV-leder Audun Lysbakken mener den økte strømstøtten kommer for sent. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VELKOMMEN ETTER: SV-leder Audun Lysbakken mener den økte strømstøtten kommer for sent. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag slapp statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold at de øker strømstøtten betydelig.

Allerede fredag kunne Dagbladet fortelle at regjeringen jobber med en ny krisepakke for strøm.

Regjeringen skriver at de rekordhøye strømprisene rammer sosialt urettferdig og at vi derfor trenger rettferdige løsninger. De vil derfor øke kompensasjonsnivået i den allerede eksisterende ordningen fra 55 til 80 prosent.

I et forslag de fremmer for Stortinget til uka heter det:

«Når markedsprisen på kraft i gjennomsnitt går over 70 øre per kilowattime for en måned, vil staten kompensere 80 prosent av prisen over dette nivået»

I strømpakken som kom før jul lå støtten på 55 prosent.

- Det er for å hjelpe folk og gi trygghet til folk, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

- Strømprisene er nå ekstraordinært høye og de fortsetter å stige. Vi ser hvordan det slår ut. Vi hører fra folk som har det vanskelig. Det er røft, fortsetter Sp-lederen.

Den nye ordningen får ikke tilbakevirkende kraft, og vil altså gjelde for strømregningen for bruk i januar, februar og mars, opplyser Vedum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer