Økes betraktelig

Sykehusene får totalt en økning på 2,7 milliarder i årets budsjett, den største økningen siden 2016. Som følge av prisveksten advarer helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) likevel mot å tro at dette utgjør en budsjettfest.

STORTINGET: Statsminister Trygve Slagsvold Vedum la torsdag fram statsbudsjettet for 2023. Få nøkkel... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årets statsbudsjett foreslår regjeringen å øke bevilningene til sykehus med 2000 millioner kroner til aktivitetsvekst. I tillegg foreslår de å øke grunnfinansieringen med 700 millioner.

Til sammen utgjør dette altså 2,7 milliarder kroner i det ellers stramme statsbudsjettet.

Ifølge regjeringen er denne summen høyere enn snittet i årlig vekst fra år til år under Høie, og den største økningen siden 2016.

- Stramt, men rettferdig

Til tross for økningen understreker helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) at dette ikke utgjør noen prisfest for sykehusene.

- Vi må sikre vår felles helse helsetjeneste og øker derfor bevilningene og grunnfinansieringen til sykehusene. Det gir rom for å prioritere at ventetiden ikke øker. I tillegg må vi sikre beredskap og de fagområder som har størst utfordringer etter pandemien, som psykisk helse, sier helseministeren til Dagbladet.

- Dette er et stramt, men rettferdig budsjett som vil gi folk trygghet i hverdagen. I et normalår ville dette vært en stor økning, men også sykehusene vil merke effektene av kostnadsveksten, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer