Økes betraktelig

Sykehusene får totalt en økning på 2,7 milliarder i årets budsjett, den største økningen siden 2016. Som følge av prisveksten advarer helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) likevel mot å tro at dette utgjør en budsjettfest.

STORTINGET: Statsminister Trygve Slagsvold Vedum la torsdag fram statsbudsjettet for 2023. Få nøkkel... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årets statsbudsjett foreslår regjeringen å øke bevilningene til sykehus med 2000 millioner kroner til aktivitetsvekst. I tillegg foreslår de å øke grunnfinansieringen med 700 millioner.

Til sammen utgjør dette altså 2,7 milliarder kroner i det ellers stramme statsbudsjettet.

Ifølge regjeringen er denne summen høyere enn snittet i årlig vekst fra år til år under Høie, og den største økningen siden 2016.

- Stramt, men rettferdig

Til tross for økningen understreker helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) at dette ikke utgjør noen prisfest for sykehusene.

- Vi må sikre vår felles helse helsetjeneste og øker derfor bevilningene og grunnfinansieringen til sykehusene. Det gir rom for å prioritere at ventetiden ikke øker. I tillegg må vi sikre beredskap og de fagområder som har størst utfordringer etter pandemien, som psykisk helse, sier helseministeren til Dagbladet.

- Dette er et stramt, men rettferdig budsjett som vil gi folk trygghet i hverdagen. I et normalår ville dette vært en stor økning, men også sykehusene vil merke effektene av kostnadsveksten, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.