Okkuperer påstått oligark-bygning

Putins «favoritt-oligark» har fått besøk i London.

OKKUPERT: Aktivister har tatt seg inn i det som skal være oligark Oleg Deripaskas luksushjem i London. Foto: Peter Nicholls/Reuters/NTB
OKKUPERT: Aktivister har tatt seg inn i det som skal være oligark Oleg Deripaskas luksushjem i London. Foto: Peter Nicholls/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

London/Oslo (Børsen) SISTE: - Vi er her for å demonstrere, ikke for å gjøre innbrudd, som politiet påstår. De vil arrestere oss for å ha brutt oss inn, men vi har aldri sett en innbruddstyv som har med seg et banner. Vi har kommet med et veldig rimelig krav til politiet. Vi har sagt at hvis de ikke arresterer oss, så kommer vi ned med en gang. Det er en veldig enkel måte å få avsluttet dette, roper okkupantene fra balkongen til den oppmøtte pressen.

Ifølge Børsens reporter på stedet pågår det kl. 17 norsk tid samtaler mellom okkupantene på oligarken Oleg Deripaskas balkong i London og politibetjenter som står utenfor i en lift.

- Vi vil ikke ha pils eller pizza. Vi vil bare markere hva vi mener. Det har vi nå gjort. Hvis vi får komme ned herfra uten å bli arrestert, så er dette over, fortsetter de.

Okkupantene hevder å ha fått tre alternativer av politiet, hvor alle alternativer resulterer i pågripelse.

Børsens reporter på stedet anslår at det er omkring 50-60 støttespillere av okkupantene på gata, som sjonglerer og lager liv og røre. Med jevnlige mellomrom ropes det «Fri Ukraina».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer