Trettebergstuen

Økokrim åpner etterforskning

Dagbladet får bekreftet at Økokrim har etterforsket habilitetssaken til Anette Trettebergstuen. Den tidligere kulturministeren har fått status som mistenkt.

ÅPNER ETTERFORSKNING: Økokrim har åpnet etterforskning mot tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at Økokrim har åpnet etterforskning mot tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Bakgrunnen for etterforskningen er habilitetssaken som medførte Trettebergstuens avgang fra regjering 23. juni i fjor.

Overfor Dagbladet avviser Trettebergstuen at hun har gjort noe straffbart. Hun bekrefter etterforskningen, som skal ha startet i oktober i fjor. Nå har Trettebergstuen fått status som mistenkt av Økokrim.

- Jeg har allerede lagt alle kort på bordet og har aldri hatt intensjon om å utnevne noen jeg er inhabil overfor. Men jeg tar til etterretning at økokrim vil gå igjennom saken og jeg skal selvfølgelig svare på alle spørsmål de måtte ha. Jeg mener jeg ikke gjort noe straffbart, og ser jeg frem til at saken blir endelig avklart, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

I juni fjor trakk Anette Trettebergstuen (Ap) som kultur- og likestillingsminister etter å ha utnevnte venner til verv i kulturlivet.

- Økokrim kan bekrefte at vi har startet etterforskning av tidligere statsråd Anette Trettebergstuen. Saken ble tatt inn til etterforskning 24. oktober 2023. Trettebergstuen har status som mistenkt, opplyser Pål Lønseth, leder i Økokrim, til Dagbladet.

Han har ingen ytterligere kommentarer.

I høst møtte Trettebergstuen til høring i kontroll- og konstitusjonskomitéen på Stortinget for å forklare saken sin. Komiteen jobber nå med en innstilling i saken.

- Jeg registrerer at Økokrim ser på saken til Trettebergstuen. Det er Økokrim som påtalemyndighet som selvstendig vurderer om de skal opprette etterforskning eller ikke. Det har ikke vi som politikere noe med, sier Grunde Almeland (V), som er saksordfører for saken i kontrollkomiteen.

- Kontrollkomiteens oppgave er å se på det politiske og parlamentariske ansvaret til den tidligere statsråden, og vi kommer med våre egne konklusjoner i den saken senere denne måneden, sier han.