Økokrim om Finnes-saken: - Omfattende

Toppsjefen i Økokrim opplyser at de ikke har bedt om informasjon fra Sindre Finnes.

- OMFATTENDE: Sindre Finnes gjennomførte over 3600 aksjehandler mens kona Erna Solberg var statsminister. Erna Solberg har innrømmet at hun kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- OMFATTENDE: Sindre Finnes gjennomførte over 3600 aksjehandler mens kona Erna Solberg var statsminister. Erna Solberg har innrømmet at hun kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en e-post til Børsen forklarer Økokrim-sjef Pål Lønseth at det er et omfattende informasjonsbilde å ta hensyn til i spørsmål om eventuell etterforskning av Sindre Finnes' aksjehandler.

- I saken inngår et omfattende informasjonsbilde som Økokrim vil ta i betraktning ved vurderingen, og dette arbeidet vil ta noe tid. Status er at Økokrim tar sikte på å gjøre ferdig vurderingen i høst. Det vil som et minimum ta noen uker. Vi vil meddele offentligheten en beslutning når den foreligger, skriver Lønseth.

- Finnes’ advokat ønsker at Økokrim skal etterforske saken. Har dere vært i dialog på noen som helst måte knyttet denne saken? Har dere bedt om noe som helst av dokumenter eller annet fra Finnes/advokat?

- Nei. Å be om informasjon fra Finnes ville de facto vært en etterforskning.

- Hva må til for at Økokrim innleder etterforskning?

- Aksjehandel er en lovlig virksomhet. For at Økokrim skal åpne etterforsking må det foreligge visse indikasjoner på at det i forbindelse med aksjehandelen kan ha funnet sted overtredelser av verdipapirhandelloven.

Avviser innsideinformasjon

Sju dager er gått siden Erna Solberg slapp tidenes aksjebombe under en ekstraordinær og mye omtalt pressekonferanse.

Kort oppsummert fortalte en tårevåt Solberg at ektemannen Sindre Finnes hadde «lurt henne» med omfattende aksjehandler bak hennes rygg da hun var statsminister fra 2013 til 2021.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer

Solberg har innrømmet at hun av den grunn kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister. Hun avviser samtidig å ha gitt ektemannen innsideinformasjon, noe Finnes selv har stilt seg bak.

Torsdag presiserte Finnes' advokat overfor Børsen at det fortsatt ikke har framkommet opplysninger som indikerer at noen av aksjehandlene er basert på innsideinformasjon. Han har samtidig uttrykt et ønske om at Økokrim ser på saken.

Finnes' arbeidsgiver i Norsk Industri bekrefter til Børsen fredag formiddag at de har hatt en gjennomgang og så langt ikke har funnet spor av innsidehandel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer