Økokrim om Finnes-saken: - Omfattende

Toppsjefen i Økokrim opplyser at de ikke har bedt om informasjon fra Sindre Finnes.

- OMFATTENDE: Sindre Finnes gjennomførte over 3600 aksjehandler mens kona Erna Solberg var statsminister. Erna Solberg har innrømmet at hun kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- OMFATTENDE: Sindre Finnes gjennomførte over 3600 aksjehandler mens kona Erna Solberg var statsminister. Erna Solberg har innrømmet at hun kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en e-post til Børsen forklarer Økokrim-sjef Pål Lønseth at det er et omfattende informasjonsbilde å ta hensyn til i spørsmål om eventuell etterforskning av Sindre Finnes' aksjehandler.

- I saken inngår et omfattende informasjonsbilde som Økokrim vil ta i betraktning ved vurderingen, og dette arbeidet vil ta noe tid. Status er at Økokrim tar sikte på å gjøre ferdig vurderingen i høst. Det vil som et minimum ta noen uker. Vi vil meddele offentligheten en beslutning når den foreligger, skriver Lønseth.

- Finnes’ advokat ønsker at Økokrim skal etterforske saken. Har dere vært i dialog på noen som helst måte knyttet denne saken? Har dere bedt om noe som helst av dokumenter eller annet fra Finnes/advokat?

- Nei. Å be om informasjon fra Finnes ville de facto vært en etterforskning.

- Hva må til for at Økokrim innleder etterforskning?

- Aksjehandel er en lovlig virksomhet. For at Økokrim skal åpne etterforsking må det foreligge visse indikasjoner på at det i forbindelse med aksjehandelen kan ha funnet sted overtredelser av verdipapirhandelloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.