Økokrimsjefen
melder
seg inhabil

Økokrimsjef Pål K. Lønseth erklærer seg inhabil dersom det vil bli gjort en gjennomgang av Anikken Huitfeldts habilitetssak.

INHABIL: Økokrim-sjef, Pål K. Lønseth. Foto: Hanna Johre / NTB
INHABIL: Økokrim-sjef, Pål K. Lønseth. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økokrimsjef, Pål K. Lønseth, har meldt seg inhabil dersom påtalemyndighetene skal gjøre en vurdering om det vil bli åpnet en etterforskning av habilitetssakene til utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Det skriver Lønseth i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Selv om jeg som Sjef Økokrim er inhabil, har Riksadvokaten likevel vurdert saken slik at Økokrim under ledelse av assisterende sjef Økokrim Inge Svae-Grotli kan gjøre de nødvendige vurderinger i saken, slik straffeprosessloven § 60 annet ledd åpner for, sier Økokrimsjefen i pressemeldingen.

Onsdag ble det kjent at ektemannen til Anniken Huitfeldt (Ap), Ola Flem, har handlet en rekke aksjer, herunder i Kongsberg Gruppen, samtidig som Huitfeldt har vært utenriksminister.

Økokrim presiserer også onsdag at saken slik den framstår ikke har gitt opplysninger som gir grunnlag for å vurdere spørsmål knyttet til innsidehandel.

- Slik saken er opplyst i media i dag omhandler informasjonen spørsmål om feil knyttet til utenriksministerens habilitet i saker som det ikke er grunn for Økokrim å kommentere. Det er så langt ikke framkommet opplysninger som gir Økokrim grunnlag for å vurdere spørsmål knyttet til innsidehandel, sier assisterende sjef i Økokrim, Inge Svae-Grotli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.