- Økonomien er i sjokk

Russland innrømmer at de er hardt rammet av de vestlige sanksjonene.

SJOKK: Den russiske økonomien er i sjokk, vedgår Vladimir Putins talsperson. Foto: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP / NTB
SJOKK: Den russiske økonomien er i sjokk, vedgår Vladimir Putins talsperson. Foto: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Økonomien vår opplever et sjokk nå og det er negative konsekvenser, sier talsperson for Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, ifølge Reuters.

Han legger likevel til:

- Men de vil bli minimert.

- Turbulent

Siden Russland invaderte Ukraina for to uker siden har Vesten innført lammende sanksjoner mot Russland.

Vladimir Putin og folk i hans nære omgangskrets har fått sine verdier i utlandet frosset, superyachter til oligarker har blitt beslaglagt, flere store banker har blitt utestengt fra det internasjonal betalingssystemet Swift og stadig flere globale selskaper trekker seg ut av Russland.

Samtidig har også USA innført forbud mot russisk olje, Storbritannia vil fase ut russisk oljeimport i løpet av året og EU forbereder seg på å kutte sin gassavhengighet av Russland betraktelig i løpet av det neste året.

Putin-talsmann Peskov beskriver situasjonen som turbulent, men legger samtidig til at de har innført tiltak for å roe og stabilisere situasjonen.

- Dette savner sidestykke. Den økonomiske krigen som er startet mot landet vårt har aldri før funnet sted, så det er veldig vanskelig å forutsi noe, sier Peskov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer