Vladimir Putin

- Økonomien stabiliseres

Russlands president, Vladimir Putin, hevder at økonomien har stabilisert seg og inflasjonen avtar.

INFLASJONEN AVTAR: Det hevder Vladimir Putin ifølge russisk avis. Foto: Sergei GUNEYEV / SPUTNIK / AFP)
INFLASJONEN AVTAR: Det hevder Vladimir Putin ifølge russisk avis. Foto: Sergei GUNEYEV / SPUTNIK / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske økonomien fortsetter nå å stabilisere seg, inflasjonen avtar, og prisene er på vei tilbake til tidligere nivåer.

Det hevder Russlands president, Vladimir Putin, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria.

- Jeg vil understreke at den russiske økonomien fortsetter å stabilisere seg. Inflasjonen har avtatt, den ukentlige prisveksten har nærmet seg normale nivåer, og prisene på enkelte varer har allerede begynt å synke, sa Putin på et møte om økonomiske spørsmål.

To faktorer

Han la til, ifølge eksperter, at to hovedfaktorer skal spille en rolle. Det skal være situasjonen på valutamarkedet (hvor rubelkursen har blitt aktivt styrket nylig) og dynamikken i forbrukernes etterspørsel.

Statssjefen forklarte at det etter bølgen i februar og mars har vært en objektiv nedgang i forbrukeraktiviteten, og det er viktig å ikke gi slipp på kontrollen over situasjonen og hindre «ubalansering av økonomisk dynamikk».

Straffet TikTok

Russland og Putin skal også ha gitt TikTok to millioner rubler i bot for å ikke ha slettet bannlyst innhold. Det tilsvarer ca. 250 000 norske kroner. Meta, som eier Facebook og Instagram, skal ha fått en bot på fire millioner rubler, eller ca. 500 000 norske kroner, for samme grunnlag som TikTok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer