Kim Jong-un:

Økonomien stuper - bygger luksusboliger

Lederen i Nord-Korea, Kim Jong-un, satser stort på et nytt byggeprosjekt, til tross for at pandemien har skapt store økonomiske utfordringer i landet.

SATSER STORT: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, har store planer for å få landets økonomi på beina igjen. Foto: KCNA / Reuters / NTB
SATSER STORT: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, har store planer for å få landets økonomi på beina igjen. Foto: KCNA / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Økonomien i Nord-Korea er i fritt fall som følge av pandemien.

Nord-Korea er blant de fattigste landene i Asia, og strenge smitteverntiltak, stengte grenser og redusert handel med omverden har forsterket de økonomiske utfordringene. Landets leder, Kim Jong-un, erkjente i fjor at landet ikke har hatt det så tøft økonomisk på en hel generasjon.

For å snu trenden tar diktatoren saken i egne hender og satser stort på et byggeprosjekt i hovedstaden Pyongyang, skriver The Wall Street Journal.

Bygger luksusleiligheter

En av hovedstadens mest ettertraktede områder ligger idyllisk til ved elva Pothong. Tidligere har eiendommen huset en amerikansk misjonsskole og hjemmet til landets grunnlegger, Kim II Sung.

I nyere tid har tomta stått urørt, men snart kan den symbolisere «det nye Nord-Korea» - Kim Jong-un har nå besluttet å bygge over 800 toppmoderne leiligheter med utsikt over elva.

- Leilighetskomplekset er en «gave til arbeiderne», og planen er at blant annet forskere, lærere og forfattere skal bo i luksusleilighetene, skriver avisa.

Prosjektet er også et forsøk på å minke landets arbeidsledighet og styrke næringslivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer