Økonomiprofessor spår kraftig nedtur

- Vi er en dårlig rapport unna en kjempenedtur på børsen, sier økonomiprofessor.

NEDTUR: Økonomiprofessor mener det kan komme en kraftig nedtur på børsmarkedet. Foto: Aly Song / Reuters / NTB
NEDTUR: Økonomiprofessor mener det kan komme en kraftig nedtur på børsmarkedet. Foto: Aly Song / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- Det kommer en korreksjon.

Økonomiprofessor Jeremy Siegel, ved det velrenommerte Wharton University, mener børsene kommer til å falle. Definisjonen på en korreksjon er et børsfall på mellom 10 og 20 prosent, altså et kraftig fall.

Den utløsende årsaken er ifølge Siegel den høye inflasjonen, og på det området har det heller ikke vært mangler på advarsler den siste tida.

Skyhøy inflasjon

Stadig flere framtredende finansfolk mener at den skyhøye inflasjonen vil vedvare mye lenger enn det man først hadde sett for seg.

- Narrativet som gjentas igjen og igjen er: «Det er forbigående, det er forbigående, det er forbigående». Det er ikke forbigående, sa sjeføkonom for den tyske bank- og forsikringsgiganten Allianz, Mohamed El-Arian i forrige uke.

Den høye inflasjonen kommer som følge av en perfekt storm av uheldige hendelser, kombinert med en coronakrise som fortsatt skaper store bølger for verdensøkonomien. Fraktrater og råvarepriser har skutt i været.

Det har i sin tur ført til at inflasjonen i Tyskland har steget til det høyeste nivået på 28 år, i eurosonen har det ikke vært høyere siden 2008 - under finanskrisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.