Økonomisk kollaps for Storbritannia

Aldri har det blitt registrert et større fall i britisk økonomi.

KRISETALL: Britisk økonomi ser ut til å være den som er aller hardest rammet av coronaviruset. På toppen av det hele må Boris Johnson forsøke å lose landet ut av EU på en god måte. Foto: NTB scanpix
KRISETALL: Britisk økonomi ser ut til å være den som er aller hardest rammet av coronaviruset. På toppen av det hele må Boris Johnson forsøke å lose landet ut av EU på en god måte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruttonasjonalproduktet (BNP) i Storbritannia falt med 20,4 % i april, sammenliknet med måneden før, skriver The Guardian.

Historisk fall

Det er det største fallet fra en måned til en annen så lenge det har blitt registrert tall.

Fallet sammenliknet med april i fjor er på hele 24,5 prosent.

- April-fallet i BNP er det største Storbritannia noensinne har sett, over tre ganger større enn forrige måned og over 10 ganger større enn det bratteste fallet før Covid-19, sier Jonathan Athow, sjef for økonomisk statistikk ved det britiske statistikkbyrået Office for National Statistics.

I forkant hadde eksperter anslått fallet til 18,4, men det ble altså enda verre, skriver CNBC.

Tallene for de tre foregående månedene samlet sett er heller ikke lystelig lesning for britene. Da er BNP-fallet på til sammen 10,4 prosent, sammenliknet med de tre månedene før der igjen.

April var en spesiell utfordrende måned for Storbritannia, da det var måneden det meste ble stengt ned i landet.

Varsler økonomisk kollaps

Tidligere denne uka kom det en urovekkende rapport fra OECD. Aller verst er utsiktene for Storbritannia, hvor OECD spår et BNP-fall på 11,4 prosent sammenliknet med fjoråret dersom verden unngår en ny smittebølge. Ved en «dobbel smell», altså ny smittebølge, venter de et brutalt fall på hele 14,1 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.