Økt med 40 prosent: - Perverst

For ett år siden kostet den 565 kroner. Nå må du ut med 800 kroner.

DYRT: Signaturretten på restauranten Mon Oncle som ligger i Oslo koster flesk. Foto: Dagbladet
DYRT: Signaturretten på restauranten Mon Oncle som ligger i Oslo koster flesk. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert

Konsumprisindeksen økte med 6,4 prosent på ett år i april.

I serveringsbransjen derimot, har den økt med 8,2 prosent.

Blant annet har signaturretten på Mon Oncle, den franske restauranten til stjernekokk og Maaemo-eier Esben Holmboe Bang, økt med 40 prosent på ett år.

Det skriver Aftenposten.

- På grensen til det perverse

Ifølge avisa kostet retten Beef Wellington 565 kroner for ett år siden. Nå koster den 800 kroner.

Professor i makroøkonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH), Øyvind Nilsen, mener at økte renter og priser ikke går like hardt ut over kjøpesterke gjester som andre.

- Da vil det komme enkelte som øker prisene på grensen til det perverse, uttaler han til avisa.

Esben Holmboe Bang forteller til avisa at etter åpningen av restauranten tapte de penger hver gang de solgte en Beef Wellington.

De la dermed til en rett til menyen, og tok den nevnte retten ut som en signaturrett.

I forhold til jobben og råvarene mener han prisen på retten er lav, og kaller økonomiprofessorens uttalelser for «veldig tabloid og upassende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer