Økt pågang: Frykter SVs skattegrep

Flere skynder seg nå med å gjennomføre arveoppgjøret før valget.

ARVEAVGIFT: SV ønsker å skattelegge arv mye tøffere. Derfor er det mange som nå vil få arveoppgjøret ferdig før valget. Foto: Javad M.Parsa / NTB
ARVEAVGIFT: SV ønsker å skattelegge arv mye tøffere. Derfor er det mange som nå vil få arveoppgjøret ferdig før valget. Foto: Javad M.Parsa / NTB Vis mer
Publisert

- Vi merker en økt pågang knyttet til generasjonsskifte, i familiebedrifter først og fremst, men også andre.

Det sier Sigve Braaten i Advokatfirmaet Hjort. Det samme bekreftes av flere advokater Børsen har vært i kontakt med. Nå, like før valget, er det ekstra stor pågang. Folk vil få gjennomført arveoppgjøret - helst før valget.

- Bekymret

Som NRK omtalte i sommer har hotelleier Arthur Buchardt allerede overført familieformuen til sønnen. Han medga at timingen nok var påvirket av at det kan komme regjeringsskifte denne høsten, noe Buckhardt frykter kan føre til gjeninnføring av arveavgiften.

Slik er det stadig flere som tenker når valget nærmer seg. Ernst Ravnaas, partner i advokatfirmaet SANDS, opplever at det er stor pågang.

- Seinest i dag, rett før du ringte, så kom det inn en som var ganske bekymret, sier Ravnaas til Børsen.

- Det er ikke tvil om at det er mange, langt flere enn når man går to år tilbake, som er bekymret for dette og vurderer generasjonsskifte.

Arveavgiften

Årsaken er å finne på meningsmålingene. Dersom de slår til blir det regjeringsskifte, og på venstresiden finnes det partier som ønsker å gjeninnføre arveavgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer