Økt usikkerhet i boligmarkedet

Andelen som vil kjøpe bolig før de selger den gamle synker fra 39 prosent i september til 25 prosent. Samtidig øker andelen usikre fra 11 til 23 prosent.

USIKKERHET: Folk som skal kjøpe og selge bolig har en helt annen holdning enn for et halvt år siden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
USIKKERHET: Folk som skal kjøpe og selge bolig har en helt annen holdning enn for et halvt år siden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er en fersk måling fra Prognosesenteret som avslører at folk som skal kjøpe og selge bolig har en helt annen holdning enn for et halvt år siden.

– Andelen som nå sier de vil kjøpe bolig før de selger er blitt kraftig redusert, sier senioranalytiker Carl Christian Mathisen i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

Men selv om det er færre som vil ta sjansen på å kjøpe bolig før de selger den gamle, er andelen som vil selge først - som for å se hva de har å rutte med - kun økt fra 51 til 52 prosent i samme periode.

Andelen som sitter på gjerdet og er usikre på hva de ville ha gjort, har imidlertid doblet seg, fra 11 til 23 prosent.

Mathiesen kjenner igjen usikkerheten i markedet fra oljekrisen.

Målingen er gjennomført i tidsrommet 20.- 25. mars med et landsrepresentativt utvalg på 1073 personer over 18 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer