Øl-forskrekkelse: - Galskap!

Dersom EU får gjennomslag for et omstridt lovforslag, kan milliarder av ølflasker og enorme summer stå på spill.

RYSTET: Bryggerier i Tyskland er alvorlig bekymret for konskvensene dersom et lovforslag fra EU skulle gå gjennom. Det kan innebære at milliarder av ølflasker må tas ut av produksjon og smeltes om. Foto: Reuters / Michaela Rehle
RYSTET: Bryggerier i Tyskland er alvorlig bekymret for konskvensene dersom et lovforslag fra EU skulle gå gjennom. Det kan innebære at milliarder av ølflasker må tas ut av produksjon og smeltes om. Foto: Reuters / Michaela Rehle Vis mer
Publisert

- Dersom EUs planer iverksettes, må vi smelte om alle returflasker. Denne galskapen må forhindres!

Sjefen for de tyske ølbryggerienes forening, Holger Eichele, er nådeløs i sin kritikk overfor Bild. Landets ølprodusenter kan nemlig stå overfor dramatiske konsekvenser, dersom EU-kommisjonen får gjennomslag for sitt lovforslag.

Helt konkret vil EU redusere mengden emballasjeavfall kraftig. Det kan bety at landets ølprodusenter må gjøre endringer på det som kan bli et milliardantall av ølflasker. Disse må nemlig tas ut av produksjon og smeltes om slik at de får en egen logo og et serienummer.

- Katastrofalt

Ølbryggeriene selv ser rødt og mener forslaget faller på sin egen urimelighet.

- 80 prosent av ølen i Tyskland selges allerede i flasker som kan pantes. Vi opererer med det største og mest suksessfulle pantesystemet i Europa, framholder Eichele, før han raser videre:

- Det ville være katastrofalt om EU ødela dette systemet.

Bryggeri-toppen får støtte av daglig leder i den tyske drikkevareforeningen Dirk Reinsberg (52):

- Planene er galskap - både miljømessig og økonomisk, tordner han overfor avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer