Øl-gigant sjokkert av tissevideo

En video av en ansatt som tilsynelatende tisser i en tank med ølingredienser, har fått det kinesiske bryggeriet Tsingtao til å kontakte politiet.

ØL: Et kinesisk bryggeri har tilkalt politiet etter at en video har spredd seg. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

En video av det som antakelig er en ansatt hos bryggeriet Tsingtao skaper nå bølger i Kina.

Videoen ble publisert på det kinesiske sosiale mediet Weibo på torsdag. På videoen kan man se det som skal være en ansatt på bryggeriet hoppe opp i en container med øl-ingredienser før han rett og slett tisser på innholdet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Forseglet

Weibo har videoen fått flere titalls millioner visninger, og fredag bekreftet bryggeriet at de var kjent med videoen.

De sier i en uttalelse at de har tatt kontakt med politiet, og at det pågår en etterforskning.

Tsingtao understreker at de tar saken på største alvor.

«Vi rapportert hendelsen til politiet så snart vi fikk sjansen, og organer for offentlig sikkerhet er involvert i etterforskningen», skriver bryggeriet, som er et av verdens største ølmerker målt etter årlig ølvolum.

Det skal være malt, en svært viktig ingrediens i øl, i containeren mannen tisset i.

«På nåværende tidspunkt er det aktuelle partiet med malt fullstendig forseglet. Vi fortsetter å styrke våre styringsprosedyrer og sikre produktkvaliteten», sier selskapet.

Usikker på identitet

Selv om det antas at mannen som er fanget på filme med smekken nede er ansatt ved bryggeriet, sier bryggeriet selv at videokvaliteten er for dårlig til at de helt sikkert kan fastslå at det er en av deres ansatte, ifølge The Straits Times.

Når det gjelder øl og ingredienser, så er det svært delte meninger om hva en god øl kan inneholde.

Tyskerne er svært strenge på det, og ifølge den tyske renhetsloven, som ble innført av William IV av Bayern i år 1516, kan det bare brygges av byggmalt, humle og vann. Seinere kom også gjær med på listen.

Det finnes neppe den øldrikker i verden som har lyst på en øl med hint av urin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer