Olav Thon deler ut 30 millioner

- Det er ikke så langt unna Nobelprisen.

GAVMILD: Olav Thon deler ut 30 millioner kroner til forskning på ulike felt. I november i fjor ble det kjent at hotellkongen hadde bestemt seg for å gi bort én milliard til en nyopprettet stiftelse som skal forske på muskel- og skjelettlidelser. Foto: Bjørn Langsem. Video: Marte Helseth / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forretningsmann og milliardær Olav Thon (96) sørget for en ekstra tidlig jul da han inviterte til pressekonferanse torsdag formiddag. Fra Hotel Bristol i Oslo delte eiendomsmogulen ut 30 millioner i stipender til forskning.

Pengegaven fordeles mellom personer og forskningsprosjekter som har utmerket seg spesielt innen sine fagområder i Norge og i utlandet.

Den internasjonale forskningsprisen på fem millioner kroner ble i år tildelt den danske forskeren Vilhelm A. Bohr ved Nasjonalt institutt for aldring (NIA) i Maryland i USA.

- Professor Vilhelm Bohr er den største prisvinneren. Det er et kjent navn og han vil bli nærmere presentert, sier Thon under innledningen.

- Den store internasjonale prisen er på fem millioner norske kroner. Det er en veldig stor pris, og ikke så langt unna Nobelprisen. Det er etterhvert en pris som har fått veldig stor oppmerksomhet internasjonalt, sier leder for Olav Thon Stiftelsens fagråd, professor Ole Petter Ottersen.

«Kjendisfamilie»

Ottersen viser til at prisvinneren kommer fra en av de mest kjente familiene innen vitenskapen i norden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.