Olav Thons nevø gjort arveløs: - Sårt

Halgrim Thon ble ansett som arveprins til milliardkonsernet. Nå åpner han opp om bruddet med sin steinrike onkel.

EN AV NORGES RIKESTE: Olav Thon har tidligere uttalt at han ønsker å gi bort hele sin formue til Olav Thons DNT-stiftelse og andre gode formål. Foto: Heiko Junge / NTB
EN AV NORGES RIKESTE: Olav Thon har tidligere uttalt at han ønsker å gi bort hele sin formue til Olav Thons DNT-stiftelse og andre gode formål. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et større intervju med Kapital tar Halgrim Thon (76) bladet fra munnen om bruddet med onkel Olav Thon (99).

- Den gang var det litt sårt og litt rart. Både for meg og for omgivelsene. Det eneste jeg angrer på i ettertid, er at jeg ikke gikk før. Tida var overmoden, sier han.

For han kunne arvet milliardene og «halve kongeriket». Onkelen er som kjent en av Norges rikeste personer med enorme interesser i den norske eiendomsbransjen.

- Skrantet

Halgrim arbeidet 31 år som eiendomsansvarlig i Olav Thon Gruppen, før han leverte oppsigelse i 2000 for å satse på sin egen portefølje. Kapital anslår at Halgrim Thon er god for 2,1 milliarder kroner.

Den formuen kunne vært langt større.

Like før Thon forlot onkelens imperium, gikk han ut i mediene og varslet at han hadde sett testamentet, samtidig som han påberopte seg arven. Det skal ikke ha falt i god jord hos Olav Thon som i stedet testamenterte sine verdier til en stiftelse.

- Det gode samarbeidet hadde begynt å skrante. Kommunikasjon er ekstremt viktig. Hvis den blir dårlig, fungerer lite annet, sier Halgrim Thon til Kapital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.