Ølbonanza: - Aldri solgt mer

Det ble solgt 283 millioner liter øl i Norge i løpet av de siste 12 månedene.

ØKT KRAFTIG: Øl- og brussalget har økt med henholdsvis 12 og 25 prosent i løpet av det siste året. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ØKT KRAFTIG: Øl- og brussalget har økt med henholdsvis 12 og 25 prosent i løpet av det siste året. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble det solgt 44 prosent mer øl enn i samme måned i fjor. Aldri før har Bryggeri- og drikkevareforeningen registrert et høyere ølsalg enn i mars i år.

Grensehandel falt bort

Totalt ble det solgt 30 millioner liter øl i Norge i mars.

– Noe av årsaken er at folk tok påskeferien hjemme i Norge. Men den klart viktigste forklaringen er at grensehandelen mot Sverige falt bort, sier foreningens direktør Erlend Vagnild Fuglum i en pressemelding.

Selv om ølsalget totalt har økt kraftig, falt salget i uteliv/servering og vinmonopol med 50 prosent i mars i år sammenliknet med mars i fjor.

Solgte mer brus

I alt er det solgt 283 millioner liter øl i Norge i løpet av de siste 12 månedene. Det er en økning på 12 prosent.

Også brussalget har tatt seg opp kraftig. I mars ble det solgt 62 millioner liter brus i Norge. Det er 37 prosent mer brus enn i samme måned i fjor. Totalt er det solgt 576 millioner liter brus i Norge de siste 12 månedene. Det er en økning på 25 prosent.

Etterlyser politiske grep

Nå etterlyser foreningen grep for at norske forbrukere skal fortsette med å handle øl og brus i Norge når grensene etter hvert åpner igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer