Oligark-barn ut mot Putin: - Løgn

Barn av styrtrike russere trosser president Vladimir Putin. - Disse barna lever svært komfortable liv og har all interesse av å holde munn, sier norsk ekspert.

TAR TIL MOTMÆLE: Russiske Elizaveta Peskova (24) er datteren til Putins egen talsmann og blant dem som nå formidler sterk misnøye mot presidentens invasjon av Ukraina. Her er hun avbildet i 2017. Foto: AP / NTB
TAR TIL MOTMÆLE: Russiske Elizaveta Peskova (24) er datteren til Putins egen talsmann og blant dem som nå formidler sterk misnøye mot presidentens invasjon av Ukraina. Her er hun avbildet i 2017. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det som skjer nå, er veldig interessant, konstaterer professor ved Institutt for forsvarsstudier, Jardar Østbø, overfor Børsen.

Russlands omfattende militære angrep på Ukraina har utløst avsky, protester og omfattende straffetiltak fra resten av verdenssamfunnet. De siste dagene har blant andre russiske kjendiser, journalister og offentlige personer kommet på banen og fordømt krigen.

Nå går også barn av både russiske oligarker, høytstående embetsmenn, samt enkelte russiske idrettsprofiler, ut mot president Vladimir Putin, skriver Independent.

En av dem er datteren til Putins egen talsmann, Dmitrij Peskov.

Kontrast

24 år gamle Elizaveta Peskova skal denne uka ha publisert et svart bilde på Instagrams historiefunksjon med budskapet: «Nei til krig».

Det skjer samtidig som hennes far rettferdiggjorde politiets pågripelser av det som er minst 3000 antikrigsdemonstranter i Russland siden torsdag.

Fredag uttalte Dmitrij Peskov at «etter loven har ikke disse innbyggerne rett til å organisere protestaksjoner for å uttrykke sine synspunkter», ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer