Døde oligarker:

Oligark-dødsfall: - Anta det verste

Russiske oligarker og deres familier har på mystisk vis dødd de siste ukene.

UT MOT KREML: Putin-fiende Bill Browder mener oligark-dødsfallene sannsynligvis er Kremls verk. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB
UT MOT KREML: Putin-fiende Bill Browder mener oligark-dødsfallene sannsynligvis er Kremls verk. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Seks russiske oligarker har på kort tid dødd under mistenkelige omstendigheter.

Blant dem er tidligere Kreml-rådgiver Vladislav Avaev og energitoppen Sergej Protosenja. Begge ble funnet ved siden av sin døde kone og datter, i henholdsvis Moskva og Spania.

Politiet har blant annet gått ut med at de etterforsker hendelsene som drap og selvmord, men flere mener dette er iscenesatte drap.

- Nok bevis på leiemord

Blant dem som mener at man må se inn i Kreml for å finne svaret på dødsgåtene er investor, politisk aktivist og Putin-nemesis Bill Browder.

- Hver gang du ser en rik russer dø under mistenkelige omstendigheter bør en anta det verste, og så utelukke det, i motsetning til å anta at det er en naturlig forklaring før man ser etter det andre, mer dystre alternativet, sier han til Newsweek.

Han mener at når det kommer til russerne er det regel heller enn unntak at det er en skummel forklaring bak mystiske rikings-dødsfall.

- Det har vært nok empirisk bevis på leiemord organisert av Kreml eller forretningsrivaler i Russland, til å sannsynliggjøre at dette var drap og ikke selvmord eller andre forklaringer som kan komme fra russiske myndigheter. Hver gang det er penger involvert, bør en anta det verste, sier Browder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer