Oligark-ekskone mister luksusleilighet

Natalia Rotenberg mister leiligheten i London.

KASTET UT: Natalia Rotenberg blir kastet ut av leiligheten sin i London. Her avbildet i 2017. Foto: Jo Davidson / Rex / Shutterstock editorial / NTB
KASTET UT: Natalia Rotenberg blir kastet ut av leiligheten sin i London. Her avbildet i 2017. Foto: Jo Davidson / Rex / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

Natalia Rotenberg (40), ekskona til den sanksjonerte, russiske oligarken Arkadij Rotenberg, mister sin luksuriøse leilighet i London, melder The Telegraph.

Hennes eksmann, milliardær og gassmagnat Arkadij Rotenberg, er barndomsvenn av Vladimir Putin, og den russiske presidentens tidligere judokompis.

Putin-vennen ble sanksjonert i desember i fjor, da han skal ha fått «økonomiske fordeler av det russiske regimet, som er ansvarlige for Krim-anneksjonen og destabiliseringen i det østlige Ukraina».

Etter invasjonen i februar ble flere av Rotenberg-familien underlagt sanksjoner.

London-leiligheten til Natalia er verdt 8,7 millioner pund, tilsvarende 104,7 millioner kroner. En dommer har nå bestemt at leiligheten inndras, skriver avisa.

Det skjer etter at Natalia Rotenberg ikke skal ha gjort en eneste betaling på lånet, som er på 1,6 millioner pund, eller 19,2 millioner kroner.

Ifølge boliglångiverens advokat, Lawrence McDonald, er det uklart om det er sanksjonene som er hovedårsaken til at lånet ikke er blitt betalt.

- Men det er definitivt en turbulent tid i livene deres, sier McDonald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.