Ukraina

Oligark fordømmer Putin

Den ukrainske oligarken Dmytro Firtash tjente seg styrtrik ved hjelp av regimet til Russlands president, Vladimir Putin. Nå fordømmer han Putin samtidig som han kjemper mot å bli utlevert til USA mistenkt for korrupsjon.

LANGER UT: Den ukrainske oligarken Dmytro Firtash hevder Putin ikke har sjans til å vinne krigen uansett hva som skjer. REUTERS/Maks Levin
LANGER UT: Den ukrainske oligarken Dmytro Firtash hevder Putin ikke har sjans til å vinne krigen uansett hva som skjer. REUTERS/Maks Levin Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Den styrtrike oligarken befinner seg for tida i husarrest i Østerrike, og har stilt opp til intervju med NBC News.

- Putin kommer aldri seirende ut av dette. Uansett hva som skjer, vil Russland tape, sier han til den amerikanske TV-kanalen.

Firtash tjente seg rik på å selge russisk gass til Ukraina ved hjelp av mektige russiske kontakter.

Ville tjene penger

Nå har han et klart budskap til Putin:

- Det er på tide å stoppe. Det vil ikke ende med seier. Jo lengre krigen varer, jo verre blir det for det russiske folk. Ikke bare for ukrainerne, sier Firtash.

- Jeg var aldri pro-russisk. Men du må forstå at jeg er en forretningsmann. Og målet mitt er å tjene penger, sier Firtash om det nære båndet til Putins regime.

NBC News spør ham om han frykter at han setter livet i fare ved å kritisere Putin.

- Det er vanskelig å si. Men min forståelse av dette er enkel. Jeg har ikke egentlig noe valg. Å tro at en massakre som dette finner sted i 2022 i sentrum av Europa er ikke noe en normal person kunne forestilt seg, sier Firtash.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer