Mikhail Fridman

Oligark fortviler: - Hvorfor straffe meg?

Den styrtrike oligarken skulle betale for seg etter en legetime, men fikk et lite problem.

OLIGARK: Mikhail Fridman er bosatt i London og er plassert på EUs sanksjonsliste. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB
OLIGARK: Mikhail Fridman er bosatt i London og er plassert på EUs sanksjonsliste. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oligarken Mikhail Fridman er god for smått vanvittige 111 milliarder kroner. Likevel fikk den styrtrike finansmannen problemer da han skulle gjøre opp for seg etter en legetime nylig, ifølge The Times.

Etter å ha gjennomført det som omtales som et lite inngrep, fikk han nemlig ikke betalt regningen på drøye 2300 kroner - rikingens kort var sperret.

Plassert på liste

Bakteppet er at han forrige mandag ble plassert på EUs sanksjonsliste, som følge av at han er en russisk finanstopp og regnes som et eksklusivt medlem av Putins indre krets.

Lista inkluderer foreløpig ikke USA eller Storbritannia ennå - men hans britiske bank så ikke ut til å bry seg nevneverdig med det.

At den London-baserte milliardæren er plassert på sanksjonslista innebærer at han får fryst eiendelene sine i EU, og nektes å reise mellom landene.

- Hvorfor straffe meg?

- Jeg forutså ikke denne utviklingen, sier Fridman, og legger til at han ikke synes det er spesielt hyggelig.

- Men ærlig talt, sammenliknet med folk som nå blir bombet, er det ingenting. Jeg er fortsatt i god form her i Storbritannia, sier han til The Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer