Mikhail Fridman

Oligark fortviler: - Hvorfor straffe meg?

Den styrtrike oligarken skulle betale for seg etter en legetime, men fikk et lite problem.

OLIGARK: Mikhail Fridman er bosatt i London og er plassert på EUs sanksjonsliste. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB
OLIGARK: Mikhail Fridman er bosatt i London og er plassert på EUs sanksjonsliste. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oligarken Mikhail Fridman er god for smått vanvittige 111 milliarder kroner. Likevel fikk den styrtrike finansmannen problemer da han skulle gjøre opp for seg etter en legetime nylig, ifølge The Times.

Etter å ha gjennomført det som omtales som et lite inngrep, fikk han nemlig ikke betalt regningen på drøye 2300 kroner - rikingens kort var sperret.

Plassert på liste

Bakteppet er at han forrige mandag ble plassert på EUs sanksjonsliste, som følge av at han er en russisk finanstopp og regnes som et eksklusivt medlem av Putins indre krets.

Lista inkluderer foreløpig ikke USA eller Storbritannia ennå - men hans britiske bank så ikke ut til å bry seg nevneverdig med det.

At den London-baserte milliardæren er plassert på sanksjonslista innebærer at han får fryst eiendelene sine i EU, og nektes å reise mellom landene.

- Hvorfor straffe meg?

- Jeg forutså ikke denne utviklingen, sier Fridman, og legger til at han ikke synes det er spesielt hyggelig.

- Men ærlig talt, sammenliknet med folk som nå blir bombet, er det ingenting. Jeg er fortsatt i god form her i Storbritannia, sier han til The Times.

Han mener imidlertid den uhyggelige sanksjonslisteplasseringen kom ut av det blå og planlegger nå rettslige skritt for å bli fjernet fra lista.

- Jeg forstår ikke logikken bak dette. Hva er grunnen? Hvorfor skal de straffe meg? Hva har jeg gjort for å fortjene straff? raser Fridman ifølge avisa.

Ønsker slutt på krigen

Ukrainsk-fødte Fridman, som også har israelsk statsborgerskap, er grunnleggeren av Russlands største kommersielle bank, Alfa. Han driver også investeringsselskapet LetterOne, som har interesser i olje og varehandel, ifølge BBC.

Mens stort sett alle oligarkene har stått tause i stormen etter Putins militære inntog i Ukraina, har Fridman faktisk tatt til orde for at krigen bør avsluttes.

- Selv om en løsning virker skremmende langt unna, slutter jeg meg til dem hvis inderlige ønske er at blodsutgytelsen skal ta slutt, skrev Fridman i et brev til sine ansatte tidligere i uka, ifølge CNN.

Oligarken forsøker nå å balansere på en syltynn line - å fordømme krigen uten å sverte Putin, og å distansere seg fra den russiske diktatoren uten å fornærme ham, skriver The Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer