Oligark fortviler: - Kan ødelegge alt

Den russiske milliardæren serverer Vesten en kraftig advarsel.

ADVARER: Den russiske milliardæren Vladimir Lisin er svært bekymret over hvilke konsekvenser krigen i Ukraina kan ha for det russiske samfunnet. Her avbildet i 2017. Foto: Reuters / Sergei Karpukhin / NTB
ADVARER: Den russiske milliardæren Vladimir Lisin er svært bekymret over hvilke konsekvenser krigen i Ukraina kan ha for det russiske samfunnet. Her avbildet i 2017. Foto: Reuters / Sergei Karpukhin / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vestens sanksjonslokomotiv har vært ustoppelig den siste tida. Denne uka er det gjort ettertrykkelig klart at USA, EU og Storbritannia fortsetter ferden med full hastighet, der målet er å ramme medvirkende aktører til president Vladimir Putins krigføring i Ukraina.

Effekten av sanksjonene er bredt omdiskutert. Der enkelte mener virkningene kan være begrenset, advarer den russiske oligarken Vladimir Lisin (65) om potensielt katastrofale konsekvenser som følge av straffetiltakene.

- Å bli tvunget inn i denne virkeligheten er svært foruroligende, fordi sanksjonene er i stand til å ødelegge alt som har tatt mange år å bygge opp, sier Lisin i en uttalelse til den russiske avisa Kommersant, gjengitt av Business Insider.

- Kan ramme hundretusener

Siden 24. februar har Russland blitt bombardert med sanksjoner. Oligarker, banker, selskaper, teknologieksporten, og maritim sektor lider nå under de historiske sanksjonspakkene.

Lisin, som er styreleder i Russlands største stålprodusent, Novolipetsk Steel, understreker at hans bekymring ikke knytter seg til sanksjonerte oligarker. I stedet frykter han voldsomme ringvirkninger for den vanlige mann i Russlands gater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer