Mikhail Fridman og Petr Aven

Oligark fortviler: - Må spise hjemme

Sanksjonene fortsetter å stikke kjepper i hjulene for oligarkene Petr Aven og Mikhail Fridman sine daglige liv i London.

STYRTRIK: Fridman ber om at Storbritannia gir ham et lite beløp, så han kan ta taxi og spise ute. Foto: Sergei Karphukin / Reuters / NTB
STYRTRIK: Fridman ber om at Storbritannia gir ham et lite beløp, så han kan ta taxi og spise ute. Foto: Sergei Karphukin / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den London-baserte russiske oligarken Mikhail Fridman (57) er blant dem som er rammet av sanksjoner, som følge av krigen i Ukraina.

Straffetiltakene stikker kjepper i hjulene for hans daglige liv i Storbritannia. Litt tidligere denne måneden greide han ikke betale for seg etter en legetime. Kortet var sperret - noe han ikke syntes var spesielt hyggelig.

Ber myndighetene om penger

Nå hevder Fridman at han er forhindret fra å spise utenfor sitt hjem - for øvrig et viktoriansk London-palass han kjøpte for 90 millioner dollar i 2016, ifølge Independent.

Oligarken var regnet som verdens 128. rikeste mann i fjor. Han har en formue på 12,3 milliarder dollar, tilsvarende 106,8 milliarder kroner, ifølge Forbes. Det hjelper lite når han angivelig ikke får brukt pengene.

- Myndighetene i Storbritannia bør gi meg et visst beløp så jeg kan ta en taxi og kjøpe mat, men det vil være et svært begrenset beløp i forhold til levekostnadene i London, sier Fridman til den spanske avisa El Pais, ifølge Independent.

- Jeg får ikke engang betalt på en restaurant. Jeg må spise hjemme og er praktisk talt i husarrest, tilføyer den styrtrike oligarken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer