Oligark hudfletter Putin: - Møkkahær

Den russiske oligarken bønnfaller Vesten om å være klokere og mer humane enn Vladimir Putin.

RASER: Den russiske oligarken Oleg Tinkov hudfletter den russiske invasjonen av Ukraina. Her er han avbildet i 2015, da han fremdeles eide sykkellaget Tinkoff, som han eide fra 2014 til 2016. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB
RASER: Den russiske oligarken Oleg Tinkov hudfletter den russiske invasjonen av Ukraina. Her er han avbildet i 2015, da han fremdeles eide sykkellaget Tinkoff, som han eide fra 2014 til 2016. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg ser ingen positive sider ved denne krigen. Uskyldige folk og soldater dør!

Den russiske oligarken Oleg Tinkov fyrte tirsdag av noen kraftige skriftlige salver i retning Vladimir Putin og den øvrige ledelsen i Russland i et innlegg på Instagram, ifølge Reuters.

Tinkov grunnla i 2006 Tinkoff Bank, som er en av verdens største nettbanker, og var ifølge Forbes verdens 608. rikeste person i 2021, med en anslått formue på 4,7 milliarder dollar, eller 41,8 milliarder norske kroner.

- Ikke pro-Putin

I år har Tinkov imidlertid måttet finne seg i å falle ut av rikinglisten. For Russlands rikeste elite har også blitt hardt rammet av de knallharde sanksjonene fra Vesten. Tinkov er intet unntak.

På tross av at han er sanksjonert, har han benektet at han har tette bånd til Putin og Kreml.

Under et intervju med Financial Times i 2015 innrømmet han at han kjente Putin, men ga samtidig uttrykk for at han ikke var verdens største Putin-fan.

- Jeg er ikke en pro-Putin-person på noen måte. Han er ikke min helt. Men David Cameron og Barack Obama er det i enda mindre grad, sa Tinkov om Putin og de daværende statslederne i Storbritannia og USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer