Oligark-jakt: - Plutselig panikk

Vestens intensivering av tiltak mot oligarker skal skape stor uro blant den russiske økonomiske eliten.

BESLAGLAGT: I Europa har franske myndigheter blant annet beslaglagt hundremillionersyachten til den russiske oligarken Igor Setsjin, «Amore Vero». Foto: Albert Gea / Reuters / NTB
BESLAGLAGT: I Europa har franske myndigheter blant annet beslaglagt hundremillionersyachten til den russiske oligarken Igor Setsjin, «Amore Vero». Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De koordinerte sanksjonene anført av USA, EU og Storbritannia, sender nå sjokkbølger gjennom den russiske økonomiske eliten og oligarker.

Disse tar nå grep for å selge unna eiendeler i lyntempo - ettersom tiltakene er ventet å intensiveres og få et bredere omfang, ifølge CNN.

- Dette er et veldig kritisk øyeblikk hvis du er en russisk milliardær, sier tidligere ansatt i USAs utenriksdepartement, Max Bergmann til kanalen.

Milliardbeslag

I Europa har franske myndigheter blant annet beslaglagt hundremillionersyachten til den russiske oligarken Igor Setsjin.

I Italia har myndighetene i landet beslaglagt oligarkeiendeler, yachter og villaer, for over en milliard kroner i helga.

Ifølge Forbes har de to England-palassene til Putins «favoritt-oligark», Alisjer Usmanov, blitt fryst av britiske myndigheter. I praksis betyr det at han ikke kan selge, leie ut, eller få noen form for profitt fra eiendommene.

- Hvor fort kan du selge?

Så lenge Putins krigsmaskin herjer med full kraft i Ukraina, er det ventet at Vesten vil fortsette å gjøre livet surt for russiske oligarker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer