Oligark-kunst var falsk

Da amerikanske myndigheter beslagla superyachten «Amadea», fikk de hakeslepp over én spesiell gjenstand.

FALSK SKATT: Myndighetene trodde de hadde funnet en forsvunnet skatt om bord på oligarkyachten «Amadea». Foto: Gregory Bull / AP / NTB
FALSK SKATT: Myndighetene trodde de hadde funnet en forsvunnet skatt om bord på oligarkyachten «Amadea». Foto: Gregory Bull / AP / NTB Vis mer
Publisert

Vestlige myndigheter har drevet klappjakt på russiske oligarkers yachter siden krigen i Ukraina brøt ut. En rekke flytende luksusfartøy har blitt beslaglagt av myndigheter som følge av sanksjonsregimet.

Blant annet fikk amerikanske myndigheter kloa i superyachten «Amadea» i juni. Den skal eies av oligarken Suleiman Kerimov (56), som har tjent seg rik på gullproduksjon.

Politiet saumfarte yachten, og kom over det som tilsynelatende var en meget verdifull skatt - et Fabergé-egg.

- Ærlig misforståelse

Det kan ha blitt produsert totalt 69 av luksuspåskeeggene, av den russiske juveléren Peter Carl Fabergé og hans gullsmeder på slutten av 1800-tallet og starten av 1900-tallet. Bare 57 av dem skal eksistere den dag i dag.

Åtte av eggene er sporløst forsvunnet, men ett av disse dukket tilsynelatende opp i en oligarkyacht.

Påskeeggene er verdt flere titalls millioner kroner.

- Vi har funnet et Fabergé-egg, eller det som kan være et Fabergé-egg, uttalte viseriksadvokat Lisa Monaco etter beslagleggelsen.

- Yachter kommer og går. Men et Fabergé-egg? uttalte Fabergé-ekspert Kieran McCarthy i etterkant av oppdagelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer