24. februar i fjor gikk Russland til fullskala krig mot Ukraina, noe som fikk Vesten til å svarteliste hundrevis av mektige russere og selskaper som bidrar til landets krigskasse.
De russiske oligarkene måtte se sine verdier frosset og eiendommer beslaglagt. En av dem som har gått bredt ut med sin misnøye er Mikhail Fridman.
Sammen med makkeren Petr Aven, og to andre milliardærer, startet han Alfa Bank i 1990, som ble Russlands aller største privateide bank. De to ble tidlig ført opp på svartelistene, men har hele tida nektet for å ha noe der å gjøre.

Fnyser av «rikisme»: - Trist, redd milliardær
«Ødelagt» liv
Nå har Fridman tatt saken til EU-domstolen, i et forsøk på å frigjøre seg fra sanksjonene. Her går hans advokat så langt som å si at Fridmans liv er «ødelagt» som følge av svartelistinga.
- Dette har hatt en veldig negativ innvirkning på hans liv og er fullstendig ubegrunnet, tordnet Thierry Marembert i retten, ifølge Bloomberg.
Fridman har bosted i London, og kan knapt bevege seg utenfor huset, ifølge egne utsagn.
- Jeg får ikke engang betalt på en restaurant. Jeg må spise hjemme og er praktisk talt i husarrest, uttalte milliardæren i mars i fjor.
Tapte milliarder
EU hevder at Fridman gjennom Alfa Bank har kunne kjøpe statlig eiendom som belønning for sin lojalitet til det politiske regimet. Han gikk i fjor ut og sa at krig ikke løser noe, men har aldri kritisert Vladimir Putin direkte.
Retten i EU har også måttet behandle søksmål fra Aven og kjendisoligark Roman Abramovitsj. Retten har også tidligere uttalt at det har kommet et titall søksmål fra andre sanksjonerte individer og selskaper.
Fridman var før svartelistinga verdt 12,6 milliarder dollar, men har siden den gang måttet se fem milliarder fordufte fra formuen, ifølge Forbes.
Han var også eier av investeringsselskapet LetterOne, som har interesser i olje og varehandel, men ble tvunget til å trekke seg etter at 20 milliarder euro av selskapets verdier ble frosset av EU.