Oligark med EU-bønn

Den gigantiske luksusyachten kalt «Luna» ble i mai tatt i arrest av myndighetene i Tyskland.

«LUNA»: Den sanksjonerte oligarken Farkhad Akhmedov ber nå EU om å returnere luksusyachten kalt «Luna». Foto: NTB / Odd ANDERSEN / AFP
«LUNA»: Den sanksjonerte oligarken Farkhad Akhmedov ber nå EU om å returnere luksusyachten kalt «Luna». Foto: NTB / Odd ANDERSEN / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luksusyachten ble tatt i arrest etter at politiet bekreftet at eieren er den sanksjonerte oligarken Farkhad Akhmedov, som skal ha tette bånd til Kreml.

Den aserbajdsjanske forretningsmannen ble ifølge Business Insider plassert på EUs sanksjonsliste den 8. april, som følge av invasjonen i Ukraina.

Avviser anklager

Nå ber han EU om å droppe sanksjonene mot ham og returnere luksusyachten, skriver den britiske avisa The Times.

I anken skriver Akhmedovs advokater at han ikke lenger er involvert i energisektoren verken i Russland eller andre steder, og at han ikke har vært det på flere år.

I anken erkjennes det imidlertid at Akhmedov er «involvert i lokalpolitikk», men at han ikke har hatt en politisk stilling i Russland på mer enn et tiår, samt at han «aldri vært medlem av et politisk parti, verken i Russland eller andre steder».

Akhmedovs juridiske team avviste videre EUs anklager om at han hadde tette bånd til Kreml og sirkelen rundt Russlands president Vladimir Putin.

Svimlende sum

Ifølge Reuters er den aktuelle yachten verdt svimlende 460 millioner dollar, tilsvarende 4,4 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer