Mikhail Fridman:

Oligark om sanksjoner: - I sjokk

Den russiske bank-grunnleggeren stiller i sjeldent intervju.

«BLAKK»: Bloomberg overdriver nok en smule, men den styrtrike oligarken må søke britiske myndigheter om å få bruke penger. Foto: Pavel Golovkin / Reuters / NTB
«BLAKK»: Bloomberg overdriver nok en smule, men den styrtrike oligarken må søke britiske myndigheter om å få bruke penger. Foto: Pavel Golovkin / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sanksjoner fra EU, Storbritannia og USA har haglet over Russland de siste ukene. Innreiseforbud og fryste midler er blant konsekvensene av å kunne betegnes som russisk oligark i 2022.

Blant dem som står på svartelistene er Mikhail Fridman (57) som er grunnlegger av den ikke-statlige Alfa Bank. Han var tidlig ute med å be om fred i Ukraina, der han vokste opp mens landet var en del av Sovjetunionen.

- Jeg ble født i Vest-Ukraina og bodde der til jeg var 17 år. Foreldrene mine er ukrainske borgere og bor i Lviv, min favorittby. Men jeg har også tilbrakt mye av livet mitt som en russisk borger, og bygget opp bedrifter. Jeg er dypt bundet til både det ukrainske og det russiske folk, og den pågående krisen er en tragedie for begge, sa han kort tid etter angrepet.

«Blakk» oligark

Nå stiller Fridman, som bor i et herskapshus nord i London, i et stort intervju med finansnettstedet Bloomberg. Her forteller han hvordan det var å få beskjed fra advokaten sin om at han var sanksjonert.

- Jeg var i sjokk. Jeg skjønte nesten ikke hva han sa, forklarer milliardæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer