Oligark raser mot krigen: - Barbarisk

Yango-eieren fyrer løs mot Vladimir Putin og Russland.

PUTIN-KOBLING: Her er grunnlegger og tidligere adminstrerende direktør i Yango, Arkady Volozh, avbildet med Russlands president Vladimir Putin i september 2017 i Moskva. Foto: Mikhail Svetlov / Getty Images
PUTIN-KOBLING: Her er grunnlegger og tidligere adminstrerende direktør i Yango, Arkady Volozh, avbildet med Russlands president Vladimir Putin i september 2017 i Moskva. Foto: Mikhail Svetlov / Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske oligarken Arkady Volozh, fordømmer torsdag Russlands invasjon av Ukraina.

- Russlands invasjon av Ukraina er barbarisk, og jeg er helt og holdent mot den. Skjebnen til folket i Ukraina forferder meg - mange av dem er mine personlige venner og slektning - og husene deres bombes hver dag, skriver Volozh i en uttalelse, ifølge Reuters.

- Selv om jeg flyttet til Israel i 2014 må jeg ta min del av ansvaret for landets handlinger.

Yango-trøbbel

Arkady Volozh beskriver seg selv som en «Kasakhstan-født, israelsk tech-entreprenør» på sin personlig nettside, noe som har gjort at han har fått en del kritikk for å forsøke å tone ned sine egne koblinger til Russland.

Volozh er en av grunnleggerne av den russiske nettgiganten Yandex. De har den siste tida havnet i søkelyset her hjemme i Norge, gjennom taxi-appen Yango, som de eier.

Datatilsynet meldte denne uka at de har informasjon om at norske personopplysninger overføres fra Yango til Russland.

De viste også til en ny russisk lov, som trår i kraft 1. september, som vil gi russiske sikkerhetsmyndigheter fjerntilgang til russiske taxiselskapers data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.