Oligark-raseri: - Vi er gisler

Oligark tar EU for retten for å bli strøket av sanksjonsliste.

SANKSJONERT: Oligarken Dmitrij Pumpjanskij har tatt EU for retten for å bli strøket fra deres sanksjonsliste. Foto: REUTERS / Maxim Shemetov / NTB

SANKSJONERT: Oligarken Dmitrij Pumpjanskij har tatt EU for retten for å bli strøket fra deres sanksjonsliste. Foto: REUTERS / Maxim Shemetov / NTB

Vis mer
Publisert

I kjølvannet av Russlands brutale angrepskrig mot Ukraina, har EU og Vesten innført en rekke sanksjoner. Blant dem som er sanksjonert er personer med tilknytning til Vladimir Putins regime.

EU har sanksjonert nesten 1500 personer og 207 enheter siden Russland annekterte Krim i 2014, en liste som for alvor begynte å vokse med invasjonen i februar i fjor.

Flere dusin russiske milliardærer og deres familiemedlemmer har tatt EUs sanksjoner til domstolene i Luxemburg. De ønsker å bli strøket fra sanksjonslistene og få tilgang på sine fryste midler.

Har tatt EU for retten

I disse dager er det den russiske stålmilliardærene Dmitrij Pumpjanskij som er i retten i et forsøk på å få tilgang på midlene sine igjen.

I retten har familiens advokater gått kraftig til angrep på sanksjonene, som har ført til at de er ilagt strenge reiserestriksjoner og fått midlene sine frosset.

Å føre familien opp på sanksjonslista «bygger på maktmisbruk» og tjener «ingen forståelig, ingen rimelig hensikt under EUs utenrikspolitiske mål», ifølge en av familiens tre advokater, skriver Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer