Oligark slakter Russland: - Gisselsituasjon

Oligark hevder han ble tvunget til å selge banken han selv grunnla i 2006.

GEIPER TIL PUTIN: Oleg Tinkov eide i sin tid også sykkelaget Tinkoff. Nå fyrer han igjen avgårde en ramsalt salve mot Vladimir Putin og Russland, i kjølvannet av at det ble kjent at han har solgt sine egne andeler i banken han selv grunnla for 16 år siden. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB
GEIPER TIL PUTIN: Oleg Tinkov eide i sin tid også sykkelaget Tinkoff. Nå fyrer han igjen avgårde en ramsalt salve mot Vladimir Putin og Russland, i kjølvannet av at det ble kjent at han har solgt sine egne andeler i banken han selv grunnla for 16 år siden. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kunne ikke diskutere prisen. Det var som en gisselsituasjon - du tar det du blir tilbudt. Jeg kunne ikke forhandle.

Slik karakteriserer den russiske oligarken Oleg Tinkov salget av eierandelene i Tinkoff Bank, banken han grunnla for snart 20 år siden, i et intervju med New York Times.

- Et brannsalg

Det er det første intervjuet han gjør etter at Russland invaderte Ukraina og etter at han solgte seg ut av Tinkoff Bank, banken han selv grunnla. Det salget var, ifølge Tinkov, ikke helt frivillig.

- Et desperat salg, et brannsalg, lyder Tinkovs beskrivelse.

Det var like før helga det ble kjent at Tinkov selger seg ut av banken. Aksjeposten på 35 prosent ble kjøpt av Russlands aller rikeste mann, Vladimir Potanin.

Salget ble kjent bare et par uker etter at Tinkov hadde fyrt av noen kraftige salver i retningen Vladimir Putin og den øvrige ledelsen i Russland i et innlegg på Instagram.

- Jeg ser ingen positive sider ved denne krigen. Uskyldige folk og soldater dør! freste Tinkov i innlegget 19. april.

Han bemerket også at russernes tro på at det skulle bli en nokså enkel militær seier over Ukraina, har vist seg å ikke holde vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer