Ukraina:

Oligark tatt for milliardunderslag

Etter press fra EU, har Ukraina satt i gang en rekke grep for å håndtere korrupsjon. Onsdag ble hjemmet til en av landets rikeste menn ransaket.

RANSAKELSE: Sikkerhetstjenesten i Ukraina skal ha funnet flere milliarder på oligarkens eiendom. Foto: Den ukrainske sikkerhetstjenesten
RANSAKELSE: Sikkerhetstjenesten i Ukraina skal ha funnet flere milliarder på oligarkens eiendom. Foto: Den ukrainske sikkerhetstjenesten Vis mer
Publisert

- Dagens korrupsjonssaker mot toppledere er bare begynnelsen. Spesialenheten har ikke glemt at korrupsjon er en like farlig fiende for Ukraina som Russland, sier direktøren for Ukrainas sikkerhetstjeneste.

Ti personer med lederstillinger ble avskjediget forrige uke, som en del av arbeidet med korrupsjon - noe som var en av Zelenskyjs hovedprioriteringer da han vant presidentvalget i 2019. Denne uka ble flere personers hjem ransaket, og lederne for Tollvesenet i Kyiv fikk sparken.

En av dem som fikk besøk av sikkerhetstjenesten var milliardæren Ihor Kolomojskyj.

Det skriver BBC.

Tatt for gigant-underslag

Han er ansett som en av Ukrainas rikeste menn og mest kjente personer. Han var guvernør i Dnipropetrovsk oblast fra 2014, og spilte en nøkkelrolle i finansieringen av frivillige bataljoner – som svar på Russlands annektering i 2014. Ikke lenge etter ble han sagt opp, mistenkt for korrupsjon, ifølge Reuters.

Han ble også sanksjonert av USA, for påstått betydelig korrupsjon i løpet av tida som guvernør. Kolomojskyj har hele tida benektet påstandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer