Gulnara Kerimova

Oligarkdatters luksusvillaer etterforskes

Datteren til den russiske oligarken Suleiman Kerimov står oppført som eier av fire omstridte luksusvillaer på Den franske riviera.

LUKSUSLIV: Gulnara Kerimov sitter godt i det - blant annet med fire luksusvillaer på Den franske riviera. Foto: @real_googoosha
LUKSUSLIV: Gulnara Kerimov sitter godt i det - blant annet med fire luksusvillaer på Den franske riviera. Foto: @real_googoosha Vis mer
Publisert

Russiske oligarker og deres familier har fått kjenne på Vestens sanksjoner siden Russland invaderte Ukraina i februar. Myndigheter har gått etter yachter, eiendommer og bankkontoer, og er på langt nær ferdig.

Franske myndigheter har hatt nok å holde fingrene i, og nå går de på ny etter milliardæren Suleiman Kerimov (56), som for øvrig også er senator i Russland.

Han måtte tidlig i krigen ta farvel med superyachten «Amadea», og nå må han muligens se slaget om sine luksusvillaer på Den franske riviera tapt.

Tok over villaer

Det er datteren, Gulnara Kerimov (32), som tok over selskapene som eier villaene, og akkurat hvordan hun fikk penger til det, blir nå etterforskermat, ifølge Bloomberg.

Det skal dreie seg om fire villaer på «Milliardærbukta» på Antibes. Eiendommene var for flere år siden involvert i en hvitvaskingssak i Nice, da med pappa Kerimov på tiltalebenken.

Etterforskerne ser blant annet på en rapport fra Tracfin, det franske Finansdepartementets enhet for hvitvasking, datert juni i år. Ifølge rapporten skal Gulnara ha betalt 279 millioner dollar for å ta over eierskapsstrukturene, hvor pengene i hovedsak skal ha kommet fra broren Said.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.