Vladimir Potanin:

Oligarken har bare blitt rikere

Samtidig som de russiske oligarkene faller på rikinglista, vokser formuen til Russlands rikeste mann.

RUSSLANDS RIKESTE: Vladimir Putin og Vladimir Potanin skal være Russlands aller rikeste menn, til tross for at ingen kjenner størrelsen på formuen til førstnevnte. Foto: Mikhail Klimentyev / Kremlin / AP / NTB
RUSSLANDS RIKESTE: Vladimir Putin og Vladimir Potanin skal være Russlands aller rikeste menn, til tross for at ingen kjenner størrelsen på formuen til førstnevnte. Foto: Mikhail Klimentyev / Kremlin / AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden Vesten slo til med økonomiske sanksjoner mot Russland da landet invaderte Ukraina, har det vært diskusjon om hvor effektfulle disse er. Faktum er at krigen pågår for fullt snart sju måneder etter den startet.

Noen mener sanksjonene i stor grad har vært for at Vesten skal føle at det gjør noe. Eksperter Dagbladet snakket med på halvårsdagen for krigen mente Russlands økonomi klarte seg overraskende godt.

Samtidig har det ikke vært lett å være russisk oligark, ettersom sanksjonene har lagt klare bånd på dem. Blant annet er de nektet innreise i en rekke land, samtidig som både eiendommer og eiendeler har blitt fryst.

Og for samtlige oligarker på Bloomberg Billionare Index, oversikten over verdens rikeste, har det gått straka veien nedover. Med ett unntak.

Russlands rikeste

Grunnleggeren av Nikkelselskapet Norils Nickel, Vladimir Potanin, kan humre over at pengesekken bare har vokst. I løpet av 2022 har formuen gått fra 31 milliarder dollar til 33 milliarder. Det gjør at han også har tatt over tittelen Russlands rikeste mann, som før krigen var forbeholdt Leonid Mikhelson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer