Vladimir Potanin:

Oligarken som ikke kunne sanksjoneres

Det er dårlige tider å være russisk oligark. Med mindre du heter Vladimir Potanin.

«DEN ULTIMATE OVERLEVER»: Den russiske oligarken Vladimir Potanin blir rikere for hver dag som går. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB
«DEN ULTIMATE OVERLEVER»: Den russiske oligarken Vladimir Potanin blir rikere for hver dag som går. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Russiske oligarker må se navnene deres falle bratt og stygt nedover verdens rikinglister. Samtidig pågår en jakt for å få kloa i eiendommene deres. Noen blir skvist ut av sine høytstående stillinger. Andre har dødd på mystisk vis.

Russlands nikkelkonge Vladimir Potanin (61) har imidlertid ingen grunn til å henge med geipen. Han har faktisk aldri vært rikere.

Og det er heller ingen russere som er rikere enn ham, med unntak av kanskje president Vladimir Putin selv, men formuen hans er det ingen som har kommet til bunns i. Det er bare å spørre finansmagasinet Forbes - de har gravd etter grunkene hans i 20 år.

Rikere og rikere

Tilbake til Potanin, som altså er en helt annen fyr, til tross for at navnet er bemerkelsesverdig likt presidentens. Han er president i selskapet Norilsk Nickel - verdens største produsent av høykvalitetsnikkel.

Finansnettstedet Bloomberg har en oversikt over hvordan det har gått med formuen til Russlands rikeste mann de siste ti åra. I 2012 var formuen på rundt 13 milliarder dollar. Den fikk en liten dupp i forbindelse med Krim-annekteringen i 2014, men har deretter steget jevnt og trutt fram til i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer