Norsk gigant involvert:

Oligarkens «hemmelige» milliardær-paradis

Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har i det stille inngått en eksklusiv avtale. Nå skal de bistå en styrtrik russer som skal bygge en ultraprivat og overdådig luksusresort - forbeholdt verdens rikeste.

FÅR NORSK FOTAVTRYKK: På den berømte øya Skorpios, tidligere eid av den styrtrike Onassis-familien, bygger den russiske milliardæren Dmitry Rybolovlev en ny lekegrind for feriesultne milliardærer. Blant aktørene som skal bringe oligarkens drøm til virkelighet, er det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Foto: Shutterstock / NTB
FÅR NORSK FOTAVTRYKK: På den berømte øya Skorpios, tidligere eid av den styrtrike Onassis-familien, bygger den russiske milliardæren Dmitry Rybolovlev en ny lekegrind for feriesultne milliardærer. Blant aktørene som skal bringe oligarkens drøm til virkelighet, er det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På den greske paradisøya Skorpios utenfor vestkysten av Hellas er en ny lekegrind for milliardærer i ferd med å reise seg. I det stille har arbeidere strømmet til øya for å virkeliggjøre et prosjekt preget av omfattende hemmelighold.

Det er fotoforbud. Trer du i land, skal mobiltelefonen beslaglegges. Overvåkningskameraer følger alle døgnets bevegelser. Får å unngå ubudne gjester, patruljeres øya angivelig av skarpskyttere.

Når det hele står ferdig, vil resultatet likne noe «ut av en James Bond-film», ifølge The Art Newspaper og Expressen.

Ambisjonene er storslåtte: Et eksklusivt strandhotell med tolv rom og ytterligere ni villaer - forbeholdt 50 gjester om gangen.

Overdådig tilbud

Det skal etableres eget landingsområde for helikoptre. En marina for superyachter. Vingård. Spa. Tennisbaner. Fotballbane. Restauranter, og en stall med plass til 30 hester. Lista over trekkplastre er lang når luksusresorten etter planen klipper åpningssnora i 2024.

I spissen for det hele står den styrtrike russeren Dmitry Rybolovlev (56). Deler av ansvaret for å dra oligarkens paradisprosjekt i havn, har falt på ingen ringere enn det norske arkitektur- og designfirmaet Snøhetta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer