Fransk avis:

Oligarkens luksusslott beslaglagt

Slottet er verdt flere hundre millioner kroner, og skal tidligere ha tilhørt en konge. Denne uka gikk Frankrike til aksjon, ifølge fransk avis.

RIVIERAEN: Villaen ligger i det ettertraktede riking-området Cap d'Antibes. Foto: Wikimedia Commons
RIVIERAEN: Villaen ligger i det ettertraktede riking-området Cap d'Antibes. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj sitt franske slott, «Château de la Croë», skal denne uka ha blitt beslaglagt av franske myndigheter.

Det skjer som et ledd i en aksjon mot milliardærens eiendeler i landet, skriver Business Insider, som siterer Le Parisien.

Økonomi- og finansdepartementet i Frankrike meldte onsdag at landet har beslaglagt totalt 33 eiendommer, fire yachter og seks helikoptre eid av sanksjonerte oligarker.

Verdi: 862 mill.

Blant disse var altså det aktuelle slottet, som ligger i det ettertraktede luksusområdet Cap d'Antibes på den franske rivieraen, ifølge Le Parisien.

Slottet, som ble bygget i 1920, har en verdi på 98 millioner dollar, tilsvarende 862 millioner kroner. Ifølge Le Parisien skal Abramovitsj ha brukt rundt 100 millioner euro, cirka 950 millioner kroner, på restaurering, skriver Business Insider.

Villaen skal skilte med svømmebasseng på taket, treningsstudio og kino i kjelleren.

«Château de la Croë» skal i mellomkrigstida ha vært eid av Storbritannias tidligere konge, Edward den 8.

Eier av fotballklubb

Abramovitsj er sanksjonert av EU og Storbritannia som følge av krigen i Ukraina. EU mener at hans «privilegerte tilgang» til Putin har «hjulpet ham til å opprettholde sin betydelige rikdom», ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer