Oligarkfrue tar sønnen til retten

Etter en flere tiårs skilsmissekamp mot eksmannen, går den tidligere oligarkfruen Tatiana Akhmedova nå til rettssak mot sønnen.

GÅR TIL RETTSAK MOT SØNNEN: Etter en flere tiårs skilsmissekamp mot eksmannen, går nå den tidligere oligarkfruen Tatiana Akhmedova til rettsak mot sønnen. Hun mener han har konpirert med faren. Foto: Shutterstock editorial.
GÅR TIL RETTSAK MOT SØNNEN: Etter en flere tiårs skilsmissekamp mot eksmannen, går nå den tidligere oligarkfruen Tatiana Akhmedova til rettsak mot sønnen. Hun mener han har konpirert med faren. Foto: Shutterstock editorial. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias største og bitreste skilsmissesak er langt fra over. Helt siden 2003 har den russiske oligarken Farkhad Akhmedov (64) og hans ekskone Tatiana Akhmedova (52) slåss mot hverandre med nebb og klør i det britiske rettssystemet.

Den bitre striden forverret seg i desember 2016 da høyesterett tildelte Tatiana Akhmedova, en rekordstor sum på omtrent 453 millioner pund, som tilsvarer omtrent 6 milliarder kroner. Beløpet representerte 41,5 prosent av ektemannens ekteskapelige eiendeler.

Farkhad Akhmedov har en nettoformue på 1,4 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Farkhad Akhmedov hevdet derimot at dokumenter beviser at paret ble skilt for 20 år siden i Moskva. Han mener at hans ekskones forsøk på å beslaglegge eiendelene hans - som inkluderer kunstverk av Rothko, Warhol og Hirst, for ikke å nevne en superyacht på 450 millioner dollar en gang eid av Roman Abramovich - var uredelig.

Men høyesterett kunne ikke finne noen bevis for den tidligere skilsmissen, og derfor fortsetter den flere tiår lange kampen, skriver The Guardian.

Tar sønnen til retten

Akhmedova støttes av Burford Capital, et finansieringsselskap for rettssaker som vil ta en bit av utbetalingen hennes hvis det lykkes med å få tilbake de 453 millioner pund som ble tildelt Akhmedova i 2016. Så langt har ikke eksmannen vært villig til å betale ut summen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer