Oligarkfrue tar sønnen til retten

Etter en flere tiårs skilsmissekamp mot eksmannen, går den tidligere oligarkfruen Tatiana Akhmedova nå til rettssak mot sønnen.

GÅR TIL RETTSAK MOT SØNNEN: Etter en flere tiårs skilsmissekamp mot eksmannen, går nå den tidligere oligarkfruen Tatiana Akhmedova til rettsak mot sønnen. Hun mener han har konpirert med faren. Foto: Shutterstock editorial.
GÅR TIL RETTSAK MOT SØNNEN: Etter en flere tiårs skilsmissekamp mot eksmannen, går nå den tidligere oligarkfruen Tatiana Akhmedova til rettsak mot sønnen. Hun mener han har konpirert med faren. Foto: Shutterstock editorial. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias største og bitreste skilsmissesak er langt fra over. Helt siden 2003 har den russiske oligarken Farkhad Akhmedov (64) og hans ekskone Tatiana Akhmedova (52) slåss mot hverandre med nebb og klør i det britiske rettssystemet.

Den bitre striden forverret seg i desember 2016 da høyesterett tildelte Tatiana Akhmedova, en rekordstor sum på omtrent 453 millioner pund, som tilsvarer omtrent 6 milliarder kroner. Beløpet representerte 41,5 prosent av ektemannens ekteskapelige eiendeler.

Farkhad Akhmedov har en nettoformue på 1,4 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Farkhad Akhmedov hevdet derimot at dokumenter beviser at paret ble skilt for 20 år siden i Moskva. Han mener at hans ekskones forsøk på å beslaglegge eiendelene hans - som inkluderer kunstverk av Rothko, Warhol og Hirst, for ikke å nevne en superyacht på 450 millioner dollar en gang eid av Roman Abramovich - var uredelig.

Men høyesterett kunne ikke finne noen bevis for den tidligere skilsmissen, og derfor fortsetter den flere tiår lange kampen, skriver The Guardian.

HÅRREISENDE: Illusjonist og vlogger Christian Wedøy har filmet hvordan folk oppfører seg blant luksusbiler i Marbella. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Christian Wedoy Vlogs Vis mer

Tar sønnen til retten

Akhmedova støttes av Burford Capital, et finansieringsselskap for rettssaker som vil ta en bit av utbetalingen hennes hvis det lykkes med å få tilbake de 453 millioner pund som ble tildelt Akhmedova i 2016. Så langt har ikke eksmannen vært villig til å betale ut summen.

MILLIONER PÅ SPILL: Farkhad Akhmedov hevdet derimot at dokumenter beviser at paret ble skilt for 20 år siden i Moskva, og at hans ekskones forsøk på å beslaglegge eiendelene hans - som inkluderer kunstverk av Rothko, Warhol og Hirst, for ikke å nevne en superyacht på 450 millioner dollar en gang eid av Roman Abramovich - var uredelig. Foto: Reuters
MILLIONER PÅ SPILL: Farkhad Akhmedov hevdet derimot at dokumenter beviser at paret ble skilt for 20 år siden i Moskva, og at hans ekskones forsøk på å beslaglegge eiendelene hans - som inkluderer kunstverk av Rothko, Warhol og Hirst, for ikke å nevne en superyacht på 450 millioner dollar en gang eid av Roman Abramovich - var uredelig. Foto: Reuters Vis mer

Praksisen, kjent som« champerty», kan dateres tilbake til føydale tider, da adelsmenn ville gi høyprofilert støtte til juridiske krav mot en andel av ethvert vellykket krav på gjenvunnet eiendom. «Champerty»-regelen er grunnen til at ektemannen mener kravet faller igjennom.

Nå skal Akhmedova gå til retten for å anklage sin britiskfødte sønn for å hjelpe sin far med å unngå å betale Storbritannias største skilsmisseoppgjør. Advokater for Tatiana Akhmedova vil fortelle høyesterett mandag at Temur Akhmedov (26) har konspirert med sin milliardærfar for å unngå å betale summen på 453 millioner pund.

Temurs advokater vil hevde at morens krav er ulovlig fordi det blir finansiert av en tredjepart for økonomisk gevinst.

- Temur har måttet forholde seg til foreldrenes opprivende skilsmisse siden han var sju år gammel, sa en venn av Timur til avisa.

- Han er klar over at det er gjort mange forsøk for å løse saker mellom dem. Men tilstedeværelsen av Burfords økonomiske investeringer i saken har blokkert disse forsøkene.

SATELITT-BILDER: Flere meldinger rundt Kim Jong Uns helsetilstand sier at han skal være alvorlig syk, og lederen for Nord-Korea har heller ikke blitt sett den siste tida. Nye satellittbilder, tatt 21. og 23. april skal vise at Kims 250 meter lange luksustog står ved togstasjonen i byen Wonsan. Video: AP DV via NTB Vis mer

4 millioner pund i året

Det har tidligere blitt rapportert at Farkhad Akhmedov en gang tilbød sin ekskone et engangsbeløp på 80 millioner pund når han dør, fire millioner pund i året for å være kona hans og noen antikviteter som inkluderte Napoleons gamle skrivepult, verdt anslagsvis 30 millioner pund.

Farkhad Akhmedov er opprinnelig fra Aserbajdsjan, men flyttet til Russland i en alder av 15. Hans rikdom kommer fra olje- og gassindustrien. Han har vært senator i Russland, og har et nært forhold til Vladimir Putin.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer