Nordsjøen

Oljearbeiderne jubler: Mer norsk kjøtt

Nå skal norske oljearbeidere få norske råvarer på middagstallerkenene i Nordsjøen. Equinor dobler andelen norsk kjøtt på sokkelen neste år.

VANT FRAM: Mer norsk kjøtt finner veien til Nordsjøen fra neste år. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
VANT FRAM: Mer norsk kjøtt finner veien til Nordsjøen fra neste år. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- At Equinor nå dobler andelen norsk kjøtt for 2024 er veldig positivt, sier Trond Cato Fylling i Safe til Stavanger Aftenblad.

Han har vært en av pådriverne i arbeidet med å øke andelen norske produkter for oljearbeidere som arbeider ute i havet.

- Det gjenstår en stor andel av kylling og svinekjøtt som i dag blir importert. Vi forventer at Equinor nå går i dialog med sine leverandører og inngår langsiktige avtaler, som igjen vil gi de norske produsentene forutsigbarhet i produksjon av svinekjøtt og kylling, sier Fylling videre.

Før ble nesten alt av kjøtt importert. Ost og yoghurt kom fra Sverige, mens vann på flaske kom fra Nederland.

For Equinor har den største årsaken til at det ble brukt utenlandske varer vært manglende tilgjengelighet i det norske markedet, forteller pressetalsmann Gisle Ledel Johannessen.

- Vi serverer rundt åtte millioner måltider offshore hvert år. Her er det store logistikkoperasjoner i sving da det også er ulik lagringskapasitet på installasjonene.

Han sier videre at det jobbes med å øke andelen norsk kylling og svinekjøtt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer