- At Equinor nå dobler andelen norsk kjøtt for 2024 er veldig positivt, sier Trond Cato Fylling i Safe til Stavanger Aftenblad.
Han har vært en av pådriverne i arbeidet med å øke andelen norske produkter for oljearbeidere som arbeider ute i havet.
- Det gjenstår en stor andel av kylling og svinekjøtt som i dag blir importert. Vi forventer at Equinor nå går i dialog med sine leverandører og inngår langsiktige avtaler, som igjen vil gi de norske produsentene forutsigbarhet i produksjon av svinekjøtt og kylling, sier Fylling videre.
Før ble nesten alt av kjøtt importert. Ost og yoghurt kom fra Sverige, mens vann på flaske kom fra Nederland.

Anklages for å lure kundene
For Equinor har den største årsaken til at det ble brukt utenlandske varer vært manglende tilgjengelighet i det norske markedet, forteller pressetalsmann Gisle Ledel Johannessen.
- Vi serverer rundt åtte millioner måltider offshore hvert år. Her er det store logistikkoperasjoner i sving da det også er ulik lagringskapasitet på installasjonene.
Han sier videre at det jobbes med å øke andelen norsk kylling og svinekjøtt.