Oljefondet kan tjene millioner på dette

Oljefondet kan potensielt dra inn millioner på at Erling Braut Haaland nå har skrevet under for Borussia Dortmund.

NY KLUBB: Erling Braut Haaland har valgt sin neste arbeidsgiver, etter interesse fra flere av verdens største fotballklubber denne høsten. Søndag ble det klart at nordmannen skal spille for tyske Borussia Dortmund de neste 4,5 åra. Foto: Joel Kunz / Borussia Dortmund
NY KLUBB: Erling Braut Haaland har valgt sin neste arbeidsgiver, etter interesse fra flere av verdens største fotballklubber denne høsten. Søndag ble det klart at nordmannen skal spille for tyske Borussia Dortmund de neste 4,5 åra. Foto: Joel Kunz / Borussia Dortmund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke fantastiske prestasjoner for Red Bull Salzburg i løpet av høsten og vinteren, har sørget for at det norske supertalentet Erling Braut Haaland har vært på alles lepper den siste tida.

Han har blitt koblet til flere av verdens største klubber, og søndag ble det klart at 19-åringen fra Jæren skal fortsette sin karriere i den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Han har signert på en 4,5 år lang kontrakt med den tyske storklubben.

Det blir naturlig nok sett på som godt nytt blant supporterne i klubben, som i snitt trekker rundt 80 000 publikummere til hver eneste hjemmekamp. Men det kan også være godt nytt for det norske oljefondet, som eier aksjer i den tyske klubben.

Oljefondet eide ved utgangen av fjoråret 1,04 prosent av Borussia Dortmund - en beholdning på 75 millioner kroner. Oversikten over oljefondets aksjeposter blir offentliggjort ved hvert årsskifte, og det er derfor ikke klart hva eierandelen er i dag.

- Kjernen i suksessen

Siden overgangen ble bekreftet i går, har aksjen i klubbene steget med 3,19 prosent. Det tilsvarer en verdiøkning for oljefondet (på papiret) på mer enn to millioner kroner - gitt at oljefondet har samme eierpost i klubben i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer